ЛАЗАРЕНКО ЗАТЕЛЕФОНУВАВ В УКРАЇНУ, щоб привітати свою партію

Понеділок, 22 березня 2004, 23:00
Голова партії "Громада" Павло Лазаренко 23 березня телефоном із Сполучених Штатів привітав свою партію з 10-річним ювілеєм, звертаючись до учасників урочистого зібрання.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба партії "Громада".

Як зазначається в повідомленні, Лазаренко ще раз заявив, що перехід у 1997 році "Громади" у жорстку опозицію до чинного режиму був правильним і політично виправданим кроком.

Даючи характеристику десятиліттю діяльності партії, Лазаренко назвав "Громаду" "першою політичною силою не лівого спрямування, яка з жорстко опозиційних патріотичних позицій виступила проти чинного в Україні режиму".

Він зазначив, що партія "послідовно відстоювала ідею повноцінної політичної реформи, яка унеможливлювала б узурпацію влади в державі й змушувала усіх підкорятися верховенству права, стояла за засадах пріоритету національних інтересів у економіці, політиці, сфері культури, громадському житті".

Лідер "Громади" висловив свою впевненість у тому, що, "незважаючи на усі спроби нинішнього режиму втриматися при владі й після президентських виборів 2004 року, патріотична опозиція переможе, і невдовзі ми побачимо вільну і демократичну Україну. Україну, за побудову якої боролася й боротиметься "Громада", говориться в повідомленні.

Лазаренко сказав, що не має найменшого сумніву у тому, що вже найближчим часом усі висунуті проти нього звинувачення судом будуть відкинуті, і він зможе повернутися в Україну.

У той же час впевненість у виправдувальному вердикті американського суду щодо Павла Лазаренка висловили присутні на урочистостях із нагоди 10-річчя партії народний депутат, колишній генпрокурор України Віктор Шишкін та адвокат екс-прем‘єра Ганна Коротка, котрі мали змогу брати участь у досудових слуханнях справи "США проти Павла Лазаренка".

Відкриваючи урочисте зібрання, виконувач обов'язків першого заступника голови партії Юрій Філяк зазначив, що за десять років свого існування партія "Громада" встигла "відчути і велич перемоги, ставши після виборів 1998 року парламентською партією, і тягар тотального переслідування з боку чинного режиму, який робив все для того, аби позбавити лідера партії Павла Лазаренка можливості брати участь у президентській передвиборній кампанії 1999 року та впливати на подальший перебіг політичного життя у державі".

Він відзначив, що нині у структурі "Громади", незважаючи на "роки тиску і переслідувань", є 27 територіальних, 676 районних, понад 8 тисяч первинних осередків, а сама партія, за даними Міністерства юстиції, входить до десятки найчисельніших в Україні.

Філяк зауважив, що пік активності і розквіту "Громади" припав на 1997-98 роки, коли з майже трьох тисяч членів партія сягнула 220 тисяч чоловік.

З коротким екскурсом у історію становлення партії "Громада" на зібранні виступили народні депутати України попередніх скликань Анатолій Москаленко, Тетяна Задорожна, Дмитро Чобіт.

За багаторічну активну участь у роботі партії, із нагоди десятиріччя від дня її заснування, постановою президії політради партії ВО "Громада" почесними грамотами та цінними подарунками були нагороджені керівники Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Луганської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Хмельницької обласних організації.

Всі учасники урочистого зібрання з нагоди десятиріччя "Громади" висловили підтримку лідеру партії Павлові Лазаренку і заявили про свою солідарність з ним.


Читайте також:

Павло Лазаренко: "Я звертаюся до рідних Гетьмана і Щербаня – я не мав відношення до цих вбивств!"

У Каліфорнії почався суд над Лазаренком: він збирався витратити гроші на повалення Кучми

У СУДІ НАД ЛАЗАРЕНКОМ БУДУТЬ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА. ПОТІМ ВІДКРИЮТЬ СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ?

В Америці Лазаренко посивів і став активним українським політиком

Генпрокуратура стверджує: Лазаренко дав 150 тисяч доларів на підготовку убивства Волкова й Бакая

Тяжкі передчуття або Синдром Вавілова

Лазаренко: піввіковий ювілей

Лазаренко змінює захист в Америці

Андрій Вавилов про свідчення в справі Лазаренка

США vs Лазаренко. Частина 1

США vs Павло Лазаренко. Частина 2. Чорномирдіна хочуть допитати

США vs Лазаренко. Частина 3

Справа Лазаренка: важливий свідок захисту Кучма відмовився давати свідчення

США просять про допит українського президента

Чому будуть допитувати Марчука, Волкова й Бакая

Справа "США проти Лазаренко": про що б запитували Кучму?



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування