Рада Європи готова привести царину Медведчука до євростандартів

Вівторок, 23 березня 2004, 11:32
Європейська Комісія та Рада Європи підтверджують готовність в наданні Україні допомоги щодо реформування української системи юстиції шляхом застосування європейських стандартів.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Міністерства юстиції.

Зокрема, в рамках П'ятої спільної програми Єврокомісії та РЄ для зміцнення демократичної стабільності в Україні, проект якої було затверджено з 17 по 19 березня 2004 року у ході візиту делегації Секретаріату Ради Європи до України, пропонується низка заходів щодо зміцнення основних елементів, що мають на меті розвиток в Україні верховенства права.

Як повідомив заступник міністра юстиції України Василь Мармазов, серед заходів, що містить проект П‘ятої спільної програми, передбачено допомогу з боку Єврокомісії та Ради Європи українському Мін'юстy щодо експертизи національного законодавства у сфері права.

За словами заступника міністра юстиції, у квітні поточного року Рада Європи готова надати експертні висновки до Законів України "Про судоустрій України" та "Про статус суддів".

У липні 2004 року заплановано проведення зустрічі експертів Ради Європи та України за результатами письмової експертизи проекту Кримінально-процесуального кодексу України. Ведуться переговори з Радою Європи щодо передачі на експертизу Закону України "Про адвокатуру".

Рада Європи також підтвердила зацікавленість у продовженні в Україні роботи постійних структур для поліпшення послідовності в навчанні суддів.

Досвід, накопичений Україною при підготовці суддів за європейськими стандартами, буде застосований в рамках П‘ятої спільної програми для стажування та навчання Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

Як повідомив заступник міністра юстиції, у червні 2004 року планується зустріч експертів Ради Європи та України за підсумками оціночного візиту експертів РЄ з питань розвитку в Україні державної виконавчої служби.

П‘ята спільна програма також містить спільні заходи з Міністерством внутрішніх справ та Генеральною прокуратурою України, зокрема щодо реорганізації в Україні системи прокуратури та організації роботи української міліції за європейськими стандартами.

За словами Василя Мармазова, затвердження проекту П‘ятої спільної програми Єврокомісії та РЄ для зміцнення демократичної стабільності в Україні планується найближчим часом у Страсбурзі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування