Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати провалили спробу Кучми зменшити число партій

Вівторок, 23 березня 2004, 13:18
Верховна Рада не підтримала законопроект президента Леоніда Кучми, який передбачав ліквідацію політичних партій у разі їх непроходження до парламенту протягом двох скликань.

Законопроект "Про внесення змін до закону "Про політичні партії в Україні"(щодо реєстрації та анулювання реєстраційного свідоцтва)" підтримали 204 народні депутати.

Таким чином, в силі залишилася норма, що свідоцтва партій анулюються у разі "невисування політичною партією своїх кандидатів по виборах президента України та виборах народних депутатів України протягом десяти років".

Крім того, законопроект Кучми пропонував зобов’язати партії протягом шести місяців з дня реєстрації утворити свої обласні, міські, районні організації в Автономній Республіці Крим і в більшості областей України, містах Києві, Севастополі та відповідно у більшості їх районів, міст, районів у містах.

Тепер залишається в силі норма, яка передбачає необхідність утворення осередків лише в більшості областей, містах Києві, Севастополі та АРК.

Окрім законопроекту Кучми, у вівторок були розглянуто законопроект про зміни до закону про партії, внесені депутатом Ременюком ("Народовладдя").

Він передбачав зобов’язати партії створювати осередки у 2/3 областей та більшості їх районів, міст обласного підпорядкування, районів в містах. За цей проект проголосували 97 депутатів при необхідних 226.

Також у вівторок було розглянуто законопроект депутатів Білоруса, Саса та Турчинова (БЮТ), яким пропонувалось обмежити контрольні повноваження по відношенню до партії та, зокрема, позбавити генпрокурора повноваження входити з поданням до суду щодо заборони діяльності політичної партії.

За цей проект проголосувало 180 депутатів.

За інформацією Лабораторії законодавчих ініціатив

Дивіться детальніше про зміст законопроектів, експертні висновки до них та результати поіменного голосування.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування