КУЧМА НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ДОСТРОКОВО У ВІДСТАВКУ

Вівторок, 23 березня 2004, 15:22
Президент України Леонід Кучма виступає за ухвалення законів про вибори народних депутатів на пропорційній основі і про вибори в місцеві органи влади, повідомив постійний представник президента в парламенті Олександр Задорожній.

Таку позицію Кучми оприлюднив Задорожній у вівторок, коментуючи підсумки зустрічі лідерів фракцій і груп парламенту, президента України, прем'єр-міністра Віктора Януковича і спікера парламенту Володимира Литвина, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Задорожнього, у ході зустрічі Кучма чітко визначив свою позицію щодо розгляду законопроектів, що передбачені політичною угодою.

Відповідаючи на питання, чи не вважає він, що такий поспіх у питанні політичної реформи може свідчити про можливе проведення дострокових виборів президента, Задорожній сказав: "Я вважаю, що ні законодавчих, ні будь-яких інших причин немає".

На питання, чи немає в президента планів розпустити нинішній склад Верховної Ради і провести дострокові парламентські вибори, Задорожній відповів: "Мені про такі плани нічого не відомо".

Як відомо, деякі опозиційні політики причиною поспіху в політреформі називають можливі плани Кучми достроково піти у відставку – для того, щоб вибори президента відбулися в липні-серпні 2004. Тоді сезон відпусток і відсутність виборців за місцем проживання може призвести до фальсифікації виборів.

Читайте також:

"Антиющенко-2" й "Антиющенко-3" як додаток до реформи


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування