Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДЕПУТАТИ ЗБИРАЮТЬСЯ ПРАЦЮВАТИ НАДУРОЧНО. ЛИТВИН ГОТОВИЙ ПО 20 ГОДИН НА ДОБУ

Вівторок, 23 березня 2004, 17:22
У середу Верховна Рада, як очікується, прийме рішення з питань про проведення на нинішньому тижні днів голосування в середу й у п'ятницю, про продовження роботи в четвер і в п'ятницю до закінчення розгляду всіх питань, про проведення пленарних засідань 30-31 березня, а також за пропозицією про введення посади парламентського пристава.

Як повідомив журналістам представник президента в парламенті Олександр Задорожній, на погоджувальній раді лідерів фракцій і груп у спікера у вівторок було прийнято рішення про розгляд законопроекту про вибори в місцеві органи влади в п'ятницю.

Законопроект про вибори народних депутатів на пропорційній основі буде розглядатися в четвер. За словами Задорожнього, до цього документу внесено 972 виправлення, на обговорення яких потрібно 15 годин.

Задорожній сподівається, що пропозиції по змінах у регламенті роботи будуть підтримані в сесійній залі, оскільки за їхню підтримку висловилися лідери 9-ти фракцій.

У свою чергу, лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз відзначив, що його фракція не підтримує вищевказані пропозиції.

Разом з тим він відзначив, що переважна більшість лідерів фракцій їх підтримали.

Фракція "Наша Україна", як заявив лідер Української народної партії Юрій Костенко, також не підтримує пропозиції.

За його словами, одне з них обмежує право депутатів на ознайомлення і внесення пропозицій до розглянутих законопроектів. "Фракція висловила категоричну незгоду у відношенні запропонованих проектів постанов", – сказав Костенко.

Відповідаючи на питання про те, чи будуть депутати "Нашої України" блокувати роботу парламенту, Костенко відзначив, що подальші дії фракції будуть визначатися на її засіданні.

"Ми розуміємо, що йде спеціальне провокування опозиції на позарегламентні дії, тому що голосів на проведення конституційної реформи не вистачає, і тому таким чином – руками, ногами або ще чимось – більшість намагається провести конституційні зміни", – сказав Костенко.

А спікер Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що конституційна реформа може бути проведена до кінця березня.

На питання журналістів, чи може бути проведена до кінця березня конституційна реформа, Литвин сказав: "У нашому житті всі можливо".

Говорячи про роботу парламенту в середу і винесення на голосування ряду проектів постанов, зокрема, що стосуються роботи парламенту на цьому тижні, і пропозицій про проведення пленарних засідань у парламенті 30-31 березня, Литвин підкреслив, що на сьогоднішній день для нього головне – "зберегти рівновагу в парламенті, зберегти, за великим рахунком, парламент".

"Тиск йде неймовірний, кожен вимагає своє, кожен читає регламент так, як він хоче", – сказав спікер, додавши, що головне – щоб усе відбувалося в рамках регламенту.

Відповідаючи на питання журналістів про те, для чого необхідно проводити додаткові два дні пленарних засідань 30 і 31 березня, Литвин сказав, що в парламенті зареєстровано більше тисячі законопроектів, і якщо парламент підтримає пропозицію про проведення двох додаткових днів, він готовий виносити всі законопроекти на розгляд у сесійну залу.

Разом з тим, спікер підкреслив, що "усе підводиться до того", щоб винести на розгляд законопроект про внесення змін у Конституцію України.

"Це реальність, про яку потрібно говорити", – сказав Литвин, додавши, що в той же час чомусь уникають розгляду проекту постанови, яка б регулювала процедуру ухвалення рішення по законопроекту по політичній реформі.

"Спочатку потрібно домовитися про правила, а потім приступати до ухвалення рішення", – вважає Литвин.

Говорячи про продовження пленарного засідання в четвер до кінця розгляду проекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі, спікер підкреслив, що якщо народний депутат – автор виправлень до даного законопроекту – буде наполягати на своєму виправленні, то він буде виносити це на голосування.

"Я можу працювати 20 годин на добу. Головне, щоб це витримали народні депутати. У мене місце значно комфортніше, ніж у народних депутатів, я маю на увазі – зручніше", – сказав Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування