КОМІТЕТ ПАРЄ РОЗГЛЯНЕ СИТУАЦІЮ ЗІ СВОБОДОЮ СЛОВА В УКРАЇНІ

Середа, 24 березня 2004, 09:19
Ситуація зі свободою слова в Україні обговорюватиметься у квітні Моніторинговим комітетом Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Про це "Німецькій хвилі" повідомила депутат ПАРЄ, доповідач по Україні Ганне Северінсен.

За словами депутата, на початку квітня в Стамбулі відбудеться одне з засідань парламентаріїв Ради Європи, на якому керівники й інші представники Парламентської Асамблеї обговорять проблему свободи слова в Україні.

Парламентарій Северінсен уважає, що останні події навколо мас-медіа в Україні, серед яких – закриття радіо "Континент", свідчать про наявність цензури.

Северінсен звернулася з листом до президента Парламентської Асамблеї Ради Європи Петера Шідера з проханням написати послання до глави української держави Кучми, аби той посприяв покращенню ситуації з незалежними мас-медіа.

Депутат від Данії заявила, що вона докладе всіх зусиль, аби Захід не послабив відносини з Україною, як це свого часу відбулося з Білоруссю: "Я зроблю все можливе, аби уникнути такої ситуації".

"Це буде трагедія, якщо справа зайде так далеко. Ми повинні цьому запобігти, тому ми кажемо, що має бути знайдено той чи інший шлях для відкриття радіо "Континент". Це особливо важливо в рік проведення президентських виборів", – заявила Северінсен.

Читайте також:

Северінсен вимагає від керівництва ПАРЄ натиснути на Кучму і його підлеглих


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...