Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко попереджує, що олігархи можуть не віддати владу

Середа, 24 березня 2004, 11:56
Заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко прогнозує, що в Україні може виникнути небезпечна ситуація, "якщо нам не вдасться подолати олігархічну структуру суспільства".

Про це він заявив в прямому ефірі радіо "Ера" FM у вівторок увечері, повідомляє УНІАН.

Зокрема, говорячи про політреформу, яка проводиться в нашій державі, Зінченко зазначив, що, "за конституційною реформою, прем'єр-міністр України набуває ознак канцлера і стає ключовою фігурою в структурі виконавчої влади".

За словами віце-спікера, в результаті – саме прем'єр-міністр буде "ключовою персоналією в структурі виконавчої влади, не президент". "Хоча і за нині діючою Конституцією, – зазначив Зінченко, – президент не є членом гілки якоїсь влади, він – над гілками влади".

Водночас віце-спікер переконаний, що ускладнень не буде, за умови, якщо Україна створюватиме демократичний лад, економічну і соціальну систему управління. За інших умов в Україні може виникнути небезпечна ситуація, прогнозує він.

"Якщо нам не вдасться подолати олігархічну структуру суспільства, якщо країною правитимуть монопольні групи, клани – то це дуже небезпечно", – говорить Зінченко.

За його словами, "тоді уряд перетворюється не на коаліційність, а на представництво".

Віце-спікер переконаний, що "коаліційний – це той уряд, який бере відповідальність за суму факторів, які він проголошує: у нас є програма, протягом шести місяців маємо довести рівень ВВП до такої то позначки, рівень заробітної платні вивести до межі життя". З таких простих міркувань, вважає Зінченко, "складається довіра населення до уряду".

Водночас, зауважив Зінченко, у нашому суспільстві поступово набуває сили нове політичне угруповання, яке, на щастя, не сконцентровано і не визначається тільки процесами у ВР. "З`явилися ознаки того, що і в середовищі інтелігенції, і в середовищі підприємців є люди, готові об`єднатися заради майбутнього демократичної України", – сказав Зінченко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування