Проваливши ідею Гавриша, депутати вирішили голосувати щодня

Середа, 24 березня 2004, 12:53
Верховна Рада ухвалила зміни до регламенту, згідно з якими відтепер народні депутати голосуватимуть щодня після розгляду законопроектів, а не у вівторок і четвер, як було до цього часу.

За цю постанову проголосували 392 депутати.

Як відзначив глава регламентного комітету Валентин Матвєєв в інтерв'ю журналістам, ця постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Як відомо, норма про щоденне голосування на сесійних засіданнях парламенту діяла до оксамитової революції 2000 року.

Перед цим парламент провалив постанову, внесену координатором парламентської більшості Степаном Гавришем. Вона передбачала проведення голосування 24 і 26 березня 2004 для прискорення політреформи.

За таку постанову проголосували 188 депутатів.

Обговорення постанови Гавриша супроводжувалося бурхливими дебатами. Член "Народовладдя" Нечипорук причини поспішності в проведенні політреформи побачив у тому, що після неї Медведчук посяде місце спікера Верховної Ради, обравшись за округом Ківалова до парламенту.

Водночас Гавриш сказав, що відчуває на себе тиск в формі подібних заяв.

Необхідність проведення голосувань 24 і 26 березня він пояснив тим, що "у Верховній Раді накопичилася величезна кількість законопроектів".

Після голосування дві фракції – БЮТ і "Наша Україна" – попросили півгодинну перерву, після чого голова Верховної Ради Литвин закрив пленарне засідання в середу.

Як відомо, відповідно до норм регламенту в середу пленарні засідання в парламенті проводяться до 14.00. Спікер за регламентом має право продовжити засідання тільки на 15 хвилин, і депутати не встигли б розглянути внесені законопроекти.

Парламент продовжить роботу в четвер. Литвин нагадав народним депутатам, що в четвер парламент розгляне законопроект про вибори народних депутатів на пропорційній основі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News