Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма відправив Васильєва, Білоконя і Смєшка в Крим на розборки

Середа, 24 березня 2004, 13:06
Президент України Леонід Кучма доручив генпрокурору, голові СБУ та міністру внутрішніх справ терміново виїхати до Сімферополя, де у вівторок сталися сутички за участю кримських татар.

Про це повідомляє у середу прес-служба президента.

Кучма доручив генеральному прокуророві України Геннадію Васильєву, міністру внутрішніх справ України Миколі Білоконю, голові СБУ Ігорю Смєшку терміново виїхати в Крим та особисто розслідувати інцидент, який стався у вівторок ввечері в центрі Сімферополя.

В той же час, центральний райвідділ міліції Сімферополя порушив кримінальну справу за фактом хуліганства.

Про це в інтерв`ю УНІАН повідомив начальник ГУ МВС України у Криму Микола Паламарчук, коментуючи нічні події у Сімферополі, коли в одному з барів сталася бійка.

За словами Паламарчука, створено слідчо-оперативну групу, до райвідділу доставлено близько 30 осіб – як свідків, так і учасників бійки. Ведеться слідство. Паламарчук сказав, що винні будуть притягнуті до відповідальності.

Всього, за інформацією начальника ГУ МВС України у Криму, в результаті бійки в барі "Коттон" виявилося 9 потерпілих віком від 20 років. Як сказав Паламарчук, вже встановлено, що деякі особи, як мінімум один чоловік був як серед подій 5 березня в Сімеїзі, так і під час бійки в барі "Коттон".

Також Паламарчук повідомив, що кримінальну справу щодо побиття журналістів у Сімеїзі 5 березня взято для вивчення до прокуратури і, швидше за все, її буде перекваліфіковано у справу, яка передбачає перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Як повідомлялося раніше, у вівторок близько 22.00 у центрі Сімферополя на вул. Пушкіна стався напад на молодого хлопця – кримського татарина. Він отримав непроникне ножове поранення.

За інформацією начальника ЦГЗ Домбровського, хлопця було доставлено в лікарню, де згодом зібрався натовп кримськотатарської молоді – приблизно 50 осіб. За словами Домбровського, серед хлопців був і дорослий чоловік, який нібито їх організовував.

Невдовзі хлопці направилися до місця події, взявши з собою свідка нападу – теж кримського татарина. Зайшовши в бар "Коттон" на вул. Пушкіна, 2, вони влаштували там погром. Свідок нібито упізнав того, хто напав на хлопця.

Як сказав Домбровський, у барі хлопці били всіх підряд. В результаті постраждали 9 відвідувачів бару, двох із них з важкими ножовими пораненнями госпіталізовано.

Домбровський заперечує, що напад на кримського татарина влаштували скінхеди, як стверджують представники деяких ЗМІ. За словами Домбровського, в Криму, зокрема в Сімферополі, немає руху скінхедів. "Хуліганська молодь є, це так", – сказав він.

Домбровський також повідомив, що угруповання скінхедів є у Севастополі, а у Сімферополі є кілька членів севастопольського угруповання, їх відслідковує міліція.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...