Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук оголосив війну Соросу. Темникову

Середа, 24 березня 2004, 15:45
Українська влада нарешті знайшла собі ворога №1. За відсутності власного Бен Ладена, Масхадова чи принаймні Березовського, ним виявився бізнесмен-мільярдер, відомий меценат і філантроп Джордж Сорос.

"Де побував Сорос – там переворот". "Сорос із малою бідою не їздить". "Приїде Сорос – чекай великої біди". Це - лише мала частина коментарів, які вже можна почути на центральних каналах напередодні переддень візиту в Україну керівника "Open Society Fund".

Але це лише початок, а далі буде гірше. Найближчими днями на телеканалах, контрольованих Медведчуком (УТ-1, 1+1, "Інтер"), має розгорнутися інформаційна війна проти Сороса. Про це свідчить частина темників адміністрації президента, які нещодавно отримала "Українська правда". Ми продовжуємо публікувати матеріали про методи роботи адміністрації президента з начебто незалежними телекомпаніями.


Отже, 29 березня до України має приїхати Сорос. Уже десь близько двох тижнів АП у темниках наказує каналам збирати коментарі на цю тему. Щоб у відомий тільки їх "аналітикам" момент видати їх в ефір.

Нижче наводиться уривок із ранкового темнику, що розсилається о дев'ятій годині, де анонсуються події в Україні та подається їх трактування. Таким наказом збирати коментарі по візиту Сороса закінчувалися темники на минулому тижні протягом кількох днів.

Аналитическая записка.
18.03.04 г.
9.00


17. Как ожидается, 29 марта в Украину приедет известный международный финансовый спекулянт Дж. Сорос.
Комментарий.
Аналитики полагают, что телеканалы будут заранее набирать интервью экспертов и политиков, аргументированно осуждающих деятельность Дж. Сороса. Сюжеты в эфир – по отдельному указанию.

Вопросы для интервью:

1. В какой мере приезд Дж. Сороса может быть связан с намерениями организовать еще одну "бархатную революцию"? Как вы оцениваете его деятельность в Грузии?

2. Как вы оцениваете деятельность фонда "Возрождение"? Она направлена на реальную помощь ученым или на получение задешево ценной научно-технической информации?

3. В выборы-2002 Сорос вложил 800 тыс. долларов. Сколько он вложит в оппозиционные партии и масс-медиа в 2004 и 2006 годах?

4. В какой мере встречи с Соросом, официально осужденным парижским судом к огромному штрафу (2,2 млн. евро), могут повредить имиджу тех политиков в Украине, которые с ним встретятся?
______________________

Уже на цьому тижні зміст темників стосовно Сороса дещо змінився. Нижче – уривок з ще одного ранкового циркуляру, за цей вівторок.

Аналитическая записка.
23.03.04 г.
9.00


1. В 10.00 начнется пленарное заседание Верховной Рады Украины. В этот день запланировано рассмотрение около 30 вопросов. Преимущественное большинство законопроектов касается внесения изменений или дополнений в уже действующие законы.

Комментарий. Тема важная и актуальная. Аналитики полагают, что телеканалы акцентируют внимание на комментариях депутатов, в которых будут позитивно оцениваться перспективы принятия законов о выборах народных депутатов и депутатов местных органов власти и последующего принятия законопроекта Симоненко-Медведчука-Мороза. Сюжеты в эфир – строго по отдельному согласованию.

Народный депутат Л.Грач готов прокомментировать перспективы принятия пропорционального закона о выборах народных депутатов, а также приезд 29 марта в Украину международного финансового спекулянта Дж. Сороса.

10. 29 марта ожидается прибытие в Украину известного международного финансового спекулянта Дж. Сороса.

Комментарий. Тема важная и актуальная. Дж.Сорос обрел свое богатство сомнительным путем. Он широко использует свои средства для получения конфиденциальной информации коммерческого, политического и научного характера, "вывоза мозгов", особенно из постсоветских стран.

Финансовая и иная деятельность Дж.Сороса часто наносила значительный ущерб разным странам: в 80-х он "обвалил" британский фунт, в 90-х – фактически начал азиатский экономический кризис.

Дж.Сорос активно вмешивается во внутренние дела иностранных государств, что приводит к трагическим последствиям (сотни жертв в Югославии в 2000 году, насильственное свержение существующего строя в Грузии в 2003-2004 гг., что поставило страну на грань экономического краха и гражданской войны).

Журналисты могут высказать предположение о том, что Дж. Сорос пытается организовать встречи с высшим руководством Украины. Это можно трактовать как высшую степень непорядочности. Сорос стремится встретиться с теми, кого он пытается публично дискредитировать. (см. Приложение).
____________________

Слід сказати, що все написане дуже чітко виконав канал "Інтер". У вівторок у своєму основному випуску новин о 20-00 він подав сюжет із змістом, який відповідав темнику. Завершувався матеріал коментарем... правильно, Леоніда Грача.

На каналі "1+1" сталася якась проблема – у них реакція на темник виявилася дещо загальмованою. Бо у вівторок замість того, що виконувати циркуляр цього дня, вони поставили в ефір інформацію з темника... за понеділок.

От уривок цього темника:

Внимание.
22.03.2004
16.15


1. Лидер Аджарии Аслан Абашидзе обвиняет президента Грузии М.Саакашвили и международного финансового спекулянта Джорджа Сороса в планировании его свержения.

– 22 марта в британской газете "The Times" опубликовано интервью Аслана Абашидзе, в котором аджарский лидер, в частности, заявил, что "президент Саакашвили планировал высадку десанта в центре Батуми". Они должны были атаковать с кораблей, стоящих у побережья. Джордж Сорос и Институт свободы составляли заговор по его свержению. "Они хотят завладеть сердцами и умами, чтобы установить контроль над территорией, – заявил он. – Пока все кончилось хорошо. Пока".

Комментарий. Событие важное и актуальное. Аналитики полагают, что в стык с этой информацией СМИ подадут сюжеты о негативной деятельности Дж.Сороса (которые должны быть подготовлены согласно ранее розданной рамке).
________________

На відміну від "1+1", які дали це повідомлення із запізненням, на УТ-1 цей сюжет вийшов вчасно – у випуску новин від 21:00 понеділка. Спочатку повідомлялося, що Саакашвілі та Сорос спланували скинути Абашидзе. Потім перестрибнули на улюблену тему – мочилово Ющенка.

Щоправда, зробили антипрофесійно. Почали сюжет взагалі із події... двомісячної давності, інаугурації Саакашвілі.

РЕПОРТАЖ: Автор: Людмила ГРИГОРОВИЧ. З нагоди інаугурації президента Грузії Михаїла Саакашвілі прес–служба Комуністичної партії України оприлюднила коментар, в якому проводила деякі паралелі і переконувала, що за лідером блоку "Наша Україна" Віктором Ющенком стоять Сполучені Штати Америки, зокрема, Джордж Сорос.

СИНХРОН: Сергій КРЮЧКОВ, народний депутат України, член фракції КПУ: "Можливо, що він хоче просто з`ясувати, яка тут ситуація, чи можна робити ставку на цю фігуру, якою є Ющенко, чи не можна, бо ми бачимо, що Захід зробив ставку саме на Ющенка. Я не дуже впевнений, що Ющенко – це вже президент, а..., не хочу, щоб ця людина була президентом. В нього немає ніяких даних для цього".

РЕПОРТАЖ: Член фракції КПУ Леонід Грач вважає, що рецепти, за допомогою яких була здійснена оксамитова революція в Тбілісі, нині застосовуються до так званої каштанової революції в Україні.

СИНХРОН: Леонід ГРАЧ, народний депутат України, член фракції КПУ: "Скажем, в случае от оппозиции является "Нашей Украиной", как их база, для того, чтобы изнутри того же самого добиваться переворотом. Коммунисты – тоже оппозиционеры, чего–то нам не предлагают они финансирования".


Як можна було побачити вище, у антисоросівських темниках є посилання на "пріложеніє". Таких додатків два, і вони розсилаються разом із темниками.

У першому додатку адміністрація президента полегшує життя телеканалам і нагадує про заяви Сороса стосовно України, починаючи з 1996 року.

Другий додаток – це велика стаття про Сороса. Але цікаво те, де її було розміщено. У додатку до темнику сказано, що це матеріал із сайту "Киевская Русь" з посиланням на сайт "Русское воскресение". І тут же стоїть примітка – на сайті "Русское воскресение" стаття… відсутня.

Сорос, давній знайомий Кучми

Загалом ця історія з Соросом є чимось більшим, ніж просто кампанією проти американського фінансиста, а також Ющенка, якого намагатимуться з ним пов'язати. (Саме Сорос навесні 2001 під час касетного скандалу у своїй статті в "Financial Times" закликав Кучму на час розслідування убивства Георгія Гонгадзе "відійти вбік").

Насправді Кучму і Сороса пов'язує довга історія стосунків. "Я вперше не відчуваю безнадії в Україні. Президент Кравчук був опортуністом, який розумів, що проблеми України більші за його таланти для їх розв'язання, і він навіть не намагався. Кучма зроблений з іншого тіста. Він розуміє, що Україна не зможе вижити як незалежна держава при збереженні нинішнього стану справ, і має намір вжити заходи з цього приводу", – казав Сорос в 1995.

Сорос сприяв Кучмі на початку президентства – він надавав західних експертів, які допомагали вступові України до МВФ і Світового банку. Більше того, американський фінансист зустрічався з Кучмою тоді, коли він ще тільки балотувався як опозиціонер на виборах 1994 року. Але про це в темниках теж нічого не повідомляється.

"Уперше я зустрівся з Кучмою в 1994, коли він був кандидатом в президенти. Річард Ніксон, колишній американський президент, запросив нас двох на ланч. Так доля присудила, що в цей день Ніксон помер, і нам з Кучмою довелося обідати вдвох. Він справив на мене враження, як більш енергійний і відданий справі, ніж його попередник. Після цього значущого початку я із острахом спостерігав спад в ділових якостях Кучми", – згадував Сорос у своїй статті в "FT".

Зараз Сорос знову планує зустрітися з Кучмою – як це він завжди робить під час візитів до Києва. За інформацією "Української правди", про їх побачення уже майже домовлено. Крім того, Соросу готують зустріч з Литвином і, можливо, з Януковичем. Ще планується, що Сорос виступить в ефірі каналу ICTV, який належить Пінчуку.

Тобто, ми є свідками протистояння в оточенні президента, яке підсилюється останнім часом. Наприклад, нові проблеми Григоришина також тепер є проблемами його компаньйона Пінчука.

У випадку із Соросом команда Медведчука намагається створити максимально негативний інформаційний фон його приїзду, звинувачуючи фінансиста ледь не у масових вбивствах. Для цього використовують і канал 1+1. Той самий, який у 2000 році приїздові Сороса присвятив цілу годинну передачу за участю американського фінансиста. І вів її Піховшек, як це зараз смішно не звучить.

Зараз кампанія Медведчука проти Сороса, серед іншого, спрямована на Кучму. Сподіваючись, що від перегляду сюжетів гарант вирішить відмінити заплановані переговори з американським фінансистом.

З іншого боку, Соросу дає ефір канал зятя президента. Незрозуміло лише, навіщо така ситуація Кучмі. Якщо видно, що конфлікт вигадано на рівному місці, а кризовий менеджер розв'язує власноруч створені кризи.

P.S. Як можна прогнозувати, новим героєм темників стане Бжезинський. Він також збирається до України.

Читайте також статтю Сороса у Financial Times:

"Посуньтеся, пане Кучма"

Читайте також про попередній візит Сороса до України:

Кучма не виправдав усіх надій Сороса

Читайте також інші матеріали про цензуру і темники:

Держдеп США, Євросоюз, Європарламент – у темниках Медведчука

Мороз – герой мітингу опозиції у темниках Медведчука

Перехоплений темник: Ющенко відповідає за канадські суди, а Гербст – за скажених корів

Новий темник – лайка Порошенка в розсилці

Джангіров опублікував темник на першій шпальті

Князь Тьми та Темників

Князь Тьми та Темників – 2

Знайомтеся: Віктор Медведчук, третій президент України. (Технологія захвату)

Знайомтеся: Віктор Медведчук – третій президент України. Темник №2


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування