Балогу нарешті зареєстрували кандидатом у мери Мукачевого

Середа, 24 березня 2004, 15:47
Мукачевська територіальна виборча комісія зареєструвала народного депутата Віктора Балогу і колишнього віце-мера Золтана Лендела кандидатами на посаду Мукачевського міського голови.

Як повідомив голова Мукачевського теривиборчкому Юрій Переста (СДПУ(о), таке рішення комісія ухвалила на засіданні 23 березня, виконавши рішення міського суду Мукачевого, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином, на посаду міського голови на сьогодні претендують сім кандидатів, серед них заступник глави Закарпатської обласної держадміністрації, представник СДПУ(о) Ернест Нусер, директор з інформаційних питань сільського ТОВ "Завидовське" Василь Бурнадз, військовий пенсіонер Віктор Шевченко.

Разом з тим, прес-служба блоку "Наша Україна" повідомила, що Балога не отримав письмових підтверджень своєї реєстрації кандидатом у мери.

Прес-служба також нагадала, що Мукачевський міський суд ухвалив рішення про скасування реєстрації кандидатом Нусера і про надання Василю Петьовці мотивованої відмови в реєстрації.

Як пояснив глава тервиборчкому Переста, до комісії обидва ці судові рішення не надходили, тому ніяких рішень тервиборчком з цих питань не приймав.

Голова Мукачевського тервиборчкому також спростував заяви блоку "Наша Україна" про те, що тервиборчком не працював протягом декількох днів. За його словами, комісія працює щодня, затверджено календарний план заходів щодо організації і проведення виборів виконується в повному обсязі.

Як повідомлялося раніше, на виборах мера Мукачевого 20 червня 2003 року переміг кандидат від боку "Наша Україна" Петьовка. Його найближчий суперник – підтримуваний СДПУ(о) Нусер – зажадав визнати вибори недійсними або скасувати їхні результати на 15 ділянках. Сихівський місцевий суд Львова кілька разів скасовував рішення про обрання Петьовки мером, однак місцевий виборчком підтверджував своє рішення про перемогу цього кандидата.

Комісія не виконала рішення суду призначити і провести повторні вибори мера.
29 грудня президент України Леонід Кучма своїм указом призначив в.о. міського голови Мукачевого Мирослава Опачка. Територіальний виборчком призначив повторні вибори мера на 18 квітня. Реєстрація вже закінчена.

Читайте також:

В Мукачевому відпрацьовують чорні технології для президентських виборів

Балога погрожує посадити в тюрму членів виборчкому в Мукачевому

Суд, що визнав Петьовку мером Мукачевого, ліквідовано

У Мукачевому виборчком став віртуальним. Туди стягується "спецназ"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...