Фельдман відсидить повний строк, бо Азаров боїться реакції Кучми

Середа, 24 березня 2004, 17:20
Колишнього віце-президента банку "Слов`янський" Бориса Фельдмана не буде достроково звільнено з місць позбавлення волі.

Про це повідомив сьогодні після оголошення повного рішення Верховного суду України щодо зменшення строку утримання Фельдмана під вартою його адвокат Андрій Федур, передає УНІАН.

Водночас адвокат зауважив, що "правові обставини для звільнення Фельдмана достроково є".

Зокрема, через те, зазначив адвокат, що його підзахисний вже відбув чотири п`ятих терміну покарання, він має право або бути звільненим достроково, або на пом`якшення умов ув`язнення, в тому числі – на переведення його до колонії-поселення.

На переконання Федура, це не робиться лише через те, що замовники ув`язнення Фельдмана "побоюються реакції президента", через те, що справа колишнього керівника банку "Слов`янський" "відбулася не так, як того хотілося".

За словами Федура, одним із "найголовніших замовників" "справи Фельдмана" є нині чинний віце-прем`єр-міністр – міністр фінансів України Микола Азаров.

Водночас адвокат зазначив, що захист готує скаргу на рішення Верховного суду України до Європейського суду з прав людини. Разом з цим Федур не втрачає надії на те, що йому вдасться переглянути рішення Верховного суду щодо Фельдмана в Україні, якщо "суд діятиме в рамках закону". З цією метою він готує ще одну касаційну скаргу до ВСУ.

Як повідомлялося раніше, 10 березня 2004 року колегія суддів Палати з кримінальних справ Верховного суду України скасувала кримінальну справу, порушену проти Фельдмана за ухиляння від сплати податків, визнавши її такою, в якій відсутній склад злочину. У зв'язку з цим Фельдману було зменшено строк покарання з 9 до 5 років позбавлення волі.

Фельдмана у квітні 2002 року було засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна Артемівським районним судом м. Луганська за ухилення від сплати податків і розкрадання майна в особливо великих розмірах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування