Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОЗБОРКИ В КРИМУ ПРИЗВЕЛИ ДО КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

Середа, 24 березня 2004, 22:19
Правоохоронні органи порушили дві кримінальні справи в зв'язку з конфліктом, який стався у вівторок увечері в центрі Сімферополя.

Про це в середу увечері в прямому ефірі державної телерадіокомпанії "Крим" повідомив кримський прем'єр Сергій Куніцин.

З його слів, перша справа порушена в зв'язку з нападом на кримського татарина, внаслідок чого він отримав ножове поранення.

Друга справа порушена за фактом бійки в барі, яку влаштували кримські татари у помсту за побиття свого співвітчизника. Внаслідок бійки в лікарню з ножовими пораненнями потрапили 6 осіб.

Куніцин повідомив, що за другою кримінальною справою проводять слідчі дії з підозрюваним організатором бійки. Він був допитаний.

Куніцин також повідомив, що в Раді міністрів Криму відбулася нарада за участю генерального прокурора України Геннадія Васильєва, представників меджлісу, а також заступника голови Верховної Ради Криму Ільмі Умерова, голови республіканського комітету у справах національностей і депортованих громадян Сервера Салієва, муфтія мусульман Криму Еміралі Аблаєва.

"Йде спокійна розмова", – сказав Куніцин, відзначивши у той же час жорстку позицію генпрокурора, який вважає, що і по першій, і по другій справі, незалежно від національної приналежності, необхідно знайти винних, затримати їх і довести справу до суду.

Як відомо, увечері у вівторок група кримських татар влаштувала бійку в барі, бажаючи помститися за побиття напередодні одноплемінника. Дев'ять осіб постраждали, двоє з них отримали ножеві поранення. Затримані близько 30 осіб, в основному це молоді люди, які брали участь у бійці. Порушено кримінальну справу за фактом хуліганства.

Як повідомив журналістам в середу завідувач відділенням хірургії Сімферопольської лікарні швидкої допомоги Леонід Кудрявцев, всі шестеро постраждалих знаходяться у шпиталі з ножовими пораненнями.

У трьох з них проникаючі ножеві поранення, при цьому двоє знаходяться у реанімації. Кудрявцев повідомив, що одному з них зроблена досить серйозна операція по розтину грудної клітини і зшиттю легені. Поранення ще трьох постраждалих – не проникаючі і безпечні, відзначив він.

Після повідомлень про інцидент президент України Леонід Кучма доручив керівникам Генпрокурори, МВС і СБУ негайно виїхати до Сімферополя для розслідування обставин бійки.

Тим часом Державний комітет України у справах національностей і міграції в зв'язку з останніми подіями в Криму виступив із закликом "не додавати подіям кримінальної хроніки, які можуть відбуватися в будь-якому регіоні країни, міжнаціонального забарвлення".

"Недопустимо акцентувати етнічну приналежність тих або інших правопорушників. За злочини завжди повинні відповідати конкретні особи, які їх скоїли, а не етнічна група, до якої вони належать", - говориться в повідомленні.

"У демократичному цивілізованому суспільстві ганебним є принцип колективної відповідальності за національною ознакою", - відзначається в повідомленні прес-служби Держкомітету.

"В Україні, і в тому числі на території Криму, не було і не буде підстав для будь-якого зростання міжнаціонального напруження", - заявляє Держкомнацміграції.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кучма відправив Васильєва, Білоконя і Смешка до Криму на розборки



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування