Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко загрожує Кучмі акціями протесту, якщо той не вийде з-під каблука США

Четвер, 25 березня 2004, 13:41
Лідер комуністів Петро Симоненко заявляє про те, що комуністи України будуть ініціювати масові акції протесту, якщо українське керівництво не виведе український миротворчий контингент з Іраку.

Про це говориться в заяві Петра Симоненка, розповсюдженій в четвер прес-службою партії.

"Український народ не хоче ні під чий "каблук"! Компартія України закликає уряд і президента України отямитися й ужити відповідних заходів по відкликанню українського військового контингенту з Іраку", - заявив лідер КПУ.

"В іншому разі, комуністи України залишають за собою право ініціювати масові акції протесту", - відзначив він.

Лідер КПУ розкритикував миротворчу політику США й НАТО.

Симоненко заявив, що врегулювання конфліктів по-американськи є "лише жалюгідною подобою, ілюзією мирного врегулювання конфліктів".

"Іспанія, недавно вражена кривавими терористичними актами "Аль-Каїди" (як помсти за участь в американському вторгненні в Ірак), обирає собі новий уряд – соціалістів, тимчасово припиняє дію Шенгенської угоди, підсилює заходи безпеки", - відзначив у заяві лідер КПУ.

"Палестино-ізраїльський конфлікт, що триває вже десятиліттями і щодня забирає життя людей, дестабілізує регіон і людство", - додав він.

Симоненко також нагадав про масові виступи (близько 51 тис. осіб) у Косово на минулому тижні, що супроводжувалися "підпалами, убивствами, грабунками".

"Грузія недавно випробувала на собі владний переворот з "подачі" США і за їх сценарієм, і знаходиться в полоні грузино-абхазького конфлікту, а зараз ще випробує і нові міжусобиці з автономною Аджарією і близька до громадянської війни", - відзначив Симоненко.

"Саакашвілі як новий президент-ставленик США не здатен забезпечити мир і перемогти кримінал у країні і вже готовий привести в Грузію американські й натовські бази", - заявив лідер КПУ.

"Таким чином, подібне "натовське" забезпечення стабільності, тобто по-американськи, є лише жалюгідною подобою, ілюзією мирного врегулювання конфліктів", - заявив Симоненко.

"Насправді, прикриваючись цією ілюзією, США реалізують власні егоїстичні інтереси за допомогою "права сили", свідомо забуваючи про "силу права", - відзначив лідер КПУ.

За його словами, у результаті – "конфлікти і напруження у світі переходять у розряд "тих, що жевріють", що надзвичайно небезпечно: рабськи загнані під "каблук" Дядька Сема, пригноблені народи й народності впадають у крайні ступені протесту".

Як відомо, раніше Симоненко неодноразово звинувачував США у намаганні реалізувати грузинський варіант революції в Україні.


Читайте також:

У статті Олбрайт Симоненко побачив громадянську війну

СИМОНЕНКО ПРОПОНУЄ ОГОЛОСИТИ ОЛБРАЙТ ПЕРСОНОЮ НОН-ГРАТА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...