Від Губського пішли через закон про вибори. Кравчук назвав розцінки на переходи

Четвер, 25 березня 2004, 13:49
Вихід чотирьох народних депутатів України з групи "Народовладдя" пов'язаний з тим, що група не підтримала їх пропозицію про неприйнятність голосування за законопроект про вибори народних депутатів на пропорційній основі (Рудьковського-Ключковського).

Про це сказав народний депутат Василь Гаврилюк, який сьогодні вийшов з групи "Народовладдя", повідомляє УНІАН.

На його думку, прийняття даного законопроекту "відкине країну назад" і "все йде до 1937 року", коли з депутатів хочуть зробити "кнопкодавів".

За словами Гаврилюка, його прийняття не приведе до демократизації країни. Він переконаний, що "сьогодні переломний момент у Верховній Раді, у більшості, коли народні депутати починають усвідомлювати, що їм довірили виборці захищати свої права".

В той же час лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук виступає за фіксацію в Конституції України положення про імперативний мандат, оскільки, на його думку, це позбавить деяких депутатів можливості змінювати фракцію, одержавши 150 тисяч доларів.

За словами Кравчука, деякі депутати уже встигли поміняти кілька фракцій. Він зазначив: "150 тисяч доларів узяв, а через місяць уже починає грати на іншу фракцію". При цьому "з тими вже цілуються, обнімаються, на кого вже зорієнтували око". "Хіба це не параноя? Чи може такий депутат перебувати у Верховній Раді?" – запитав Кравчук.

Він зазначив, що введення у Конституцію положення про імперативний мандат дасть зрозуміти усім депутатам, "що переходи закінчились, гроші незароблені закінчились, треба працювати, бо на другий день будеш викинутий із фракції".

Читайте також:

Від Губського масово пішли депутати


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування