Марчук вважає "карикатурною" ситуацію з генералом Кравченком

Четвер, 25 березня 2004, 14:16
Міністр оборони України, перший глава СБУ Євген Марчук вважає "карикатурною" ситуацію з заявами генерала СБУ Валерія Кравченка про стеження за українською опозицією, нібито санкціоноване нинішнім главою Служби безпеки Ігорем Смешком.

Про це Марчук заявив в інтерв'ю газеті "День", що вийшло у четвер.

"Я не знаю, які він одержував вказівки, але в діяльності будь-якої служби є багато рутини, що сама по собі нікого не дивує, коли усе йде нормально, – і раптом на неї починають дивитися з зовсім іншої точки зору, коли виникає інцидент на зразок цього з Кравченком", – зазначив міністр.

Марчук сказав, що не пам'ятає Кравченка і не знає всіх обставин справи.

"На мій погляд – це якась карикатурна ситуація. Тому що з погляду серйозної професійної роботи так не повинно бути. Не повинно бути і з погляду діяльності працівника спецслужби, і з погляду репутації держави", – відзначив він.

"Не знаю, як він кваліфікував директиви, що він одержував, і що привіз Микола Томенко, як воно звучить, крім того, що було надруковано. Але для мене професійно багато речей і з того, що надруковано, і з того, що видається як копії цих директив – виглядає сміховинно...", – сказав Марчук.

За його словами, існує дуже ефективний і простий механізм, як вивчати працівника, що направляється за кордон. "Причому ця технологія розроблена дуже і дуже добре. І коли вона задіюється так, як потрібно, таких проколів не буває. Якщо в людини є комплекси, проблеми – їх треба на етапі підготовки "витягнути".

На питання, чи вважає він мотивованими заяви деяких західних експертів, що звучать на неофіційному рівні, про те, що Служба безпеки використовується в політичних цілях, Марчук сказав, що нічого про це не знає.

"Я не хочу це коментувати, тому що в даному випадку просто не знаю. Хоча відверто кажучи, дуже складно собі уявити, яка може бути мета, щоб організовувати візуальне спостереження за мадам Олбрайт. Потрібно придумати або щось фантастичне, або щось дуже нерозумне, що дало би підстави для цього", – сказав він на питання про те, що під час конференції в Києві Олбрайт "вели" спецслужби.

Читайте також:

Генерал Кравченко: Якщо президент гарантує мені безпеку, я повернуся

На Кучму готували замах у Баден-Бадені, але Кравченко не захотів його врятувати

КРАВЧЕНКО РАЗОМ ІЗ НІМЦЯМИ ПЕРЕВІРЯВ РОДИНУ В ШВАРЦВАЛЬДІ, ЯКА МОГЛА УБИТИ КУЧМУ

Генерал Кравченко: "Коли ми говоримо про злочини режиму Кучми, то постає питання: а докази де? У мене такі докази є"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування