Армітедж приїхав, аби тільки переконати Кучму не забирати миротворців з Іраку?

Четвер, 25 березня 2004, 15:05
Сполучені Штати Америки прагнуть до поліпшення політичних взаємин з Україною, заявив перший заступник держсекретаря США Ричард Армітедж.

На прес-конференції в четвер у Києві по закінченні переговорів з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком Армітедж позитивно охарактеризував українсько-американські відносини в торгово-економічній сфері й у сфері безпеки.

У той же час він відзначив недостатній рівень розвитку політичного діалогу між двома країнами. "Тому ми хочемо знайти шляхи, що дозволять поліпшити ці політичні відносини", - підкреслив Армітедж.

"З цією метою в мене будуть зустрічі з представниками уряду, опозиційних сил - щоб ми змогли обговорити всі питання і знайти шляхи до поліпшення наших відносин з метою зробити їх більш продуктивними", - повідомив він.

Армітедж також відзначив, що в цей день відбудеться його зустріч із президентом України Леонідом Кучмою. "Хочу віддати президентові України належне за його сміливе рішення щодо Іраку і хочу йому подякувати за велику сміливість тих українських солдатів, що служать в Іраку", - сказав він.

Як повідомило дипломатичне джерело в Києві, головна мета візиту Армітеджа в Україну – переконати Україну не виводити миротворчий контингент з Іраку.

"США побоюються, що після заяв іспанської сторони Україна прийме рішення про виведення своїх миротворців", - сказав співрозмовник агентства.

У той же час міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що Україна зараз не розглядає можливість виведення миротворчого контингенту з Іраку.

"На порядку денному не повинно поставати питання про виведення миротворців тільки тому, що терористи намагаються своїми діями вносити корективи в тій або іншій країні так, як їм хотілося б", - сказав він у четвер у Києві на засіданні прес-клубу МЗС.

За словами міністра, "доки Україна бачить, що така присутність є чинником підвищення авторитету держави - доти не повинно поставати питання про виведення" миротворців з Іраку.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News