В Тернополі хочуть реалізувати мукачівський сценарій. За мером встановили стеження

Четвер, 25 березня 2004, 16:35
Міський голова Тернополя Богдан Левків на сьогоднішній сесії Тернопільської міської ради заявив про те, що вже близько тижня невідомі супроводжують його автомобіль.

Про це в четвер повідомляє УНІАН.

Левків підозрює, що стеження здійснюється за вказівкою податкових органів. "Стежать за мною або непрофесіонали, або з метою психологічного тиску, адже автомобіль супроводжуючих робить все для того, щоб впасти мені у вічі", – сказав Левків.

У свою чергу, заступник начальника слідчого відділу податкової міліції Державної податкової адміністрації України в Тернопільській області Аттіла Ковчі запевнив міського голову Тернополя, що працівники податкової до стеження непричетні.

Левків прийняв рішення зустрітись у четвер з начальником Тернопільського обласного УМВС Василем Молотом для з‘ясування ситуації. Він не виключає, що стежити за ним можуть члени якогось злочинного угрупування.

В той же час народний депутат Ярослав Джоджик (фракція "Наша Україна") на засіданні президії Тернопільської обради, скликаної з приводу тиску податкових органів на Тернопільську міську раду, заявив, що керівництво силових структур обговорює питання арешту міського голови Тернополя Богдана Левківа, повідомляє "Львівська газета".

Депутат послався на конфіденційні джерела, які повідомили його, що "на дуже високому рівні у силових структурах уже тричі обговорювали можливість арешту міського голови Тернополя". Пан Джоджик переконаний, що влада хоче реалізувати в Тернополі "мукачівський сценарій".

Він заявив, що не допустить, щоб цей арешт відбувся, постраждала невинна людина. "Не виключено, що в разі арешту будемо надавати фізичний захист Богданові Левківу", – сказав Джоджик.

Характеризуючи події в Тернополі, Ярослав Джоджик заявив, що "місто стало свідком силового сценарію підготовки до президентських виборів".

Нагадаємо, що конфлікт у Тернополі почався після приїзду взимку в регіон київських податківців на чолі з Сергієм Медведчуком. Тоді ж ДПА порушила кримінальні справи проти посадових осіб Тернопільської міської ради, найбільшого в регіоні виробника хліба "Тернопільхлібпром" і будівельної компанії "Технотерн", до яких причетні народні депутати від "Нашої України" Олег Гуменюк і Ярослав Джоджик.

А вже навесні, 15 березня, податкова міліція розпочала обшук усіх службових підрозділів Тернопільської міськради. Підставою для цього податківці назвали кримінальну справу, відкриту за фактом несплати ПДВ під час продажу земельних ділянок.

Мер Тернополя Богдан Левків звернувся із закликом підтримати міську раду, бо, за його словами, "той податковий терор, свавілля і беззаконня, які чинять проти посадових осіб міської ради, не дають можливості виконувати обіцяне вам", – зазначено у зверненні міського голови.

"Факти свідчать, що ситуація має не економічне, а політичне підґрунтя. Руками обласної податкової адміністрації над міською радою намагаються знущатися через те, що вона не дала сфальшувати думку громади і захистила демократію", - сказав мер Тернополя.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування