Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Армітедж приніс Кучмі Листа від Буша, а Янукович попросив допомогти із СОТ

Четвер, 25 березня 2004, 16:57
25 березня президент України Леонід Кучма зустрівся з першим заступником Державного секретаря США Річардом Лі Армітеджем. Про це повідомляє прес-служба президента.

У ході зустрічі було обговорено широке коло питань співробітництва між Україною та Сполученими Штатами.

Сторони обговорили питання проведення президентських виборів в Україні. Леонід Кучма висловив зацікавленість в тому, щоб вони проходили чесно, прозоро, з дотриманням демократичних стандартів.

Річард Армітедж передав Леонідові Кучмі лист від президента Сполучених Штатів Америки Джорджа Буша.

Армітедж також зустрівся в четвер із прем'єр-міністром Віктором Януковичем. Під час зустрічі прем'єр відзначив, що Україна має намір домагатися вступу у Світову організацію торгівлі, і багато чого в цьому питанні залежить від позиції США, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Янукович відзначив, що Київ очікує від Вашингтона рішення щодо питання про надання Україні статусу країни з ринковою економікою, що дуже важливо для зовнішньоекономічних відносин.

Прем'єр повідомив, що 8-9 квітня у Вашингтоні пройде засідання українсько-американського комітету з питань економічного співробітництва, на якому Україні хотілося б почути поточну позицію США з цього питання. "Дуже важливо одержати відповідний сигнал оцінки стану, і ми хотіли б, щоб він був позитивним", – сказав прем'єр.

Янукович відзначив, що в минулому році товарообіг між Україною і США виріс на 23,5% і досяг $1,65 млрд., що є дуже гарним показником.

Він також нагадав, що США є найбільшим інвестором в українську економіку, вклавши в неї на початок 2004 року $1,07 млрд., і запевнив співрозмовника в тім, що український уряд буде і надалі сприяти росту інвестицій і торгівлі між двома країнами.

Янукович також заявив, що Україна зацікавлена брати участь в економічному відновленні Іраку і уже визначила перелік підприємств, готових на конкурентних умовах брати участь у відповідних тендерах.

Як повідомив прес-секретар українського прем'єра Тарас Аврахов журналістам по закінченні зустрічі, Янукович також закликав американську сторону до "прискорення зусиль по наповненню нафтопроводу "Одес-Броди".

Сторони також обговорили питання співробітництва України і НАТО, сказав прес-секретар. Армитедж сказав, що США готово підтримати євроатлантичну інтеграцію України на тому рівні, який вважає потрібним сама Україна.

За словами Аврахова, на зустрічі також піднімалося питання врегулювання проблеми, що виникла в зв'язку з відмовою Вашингтону від фінансування утилізації твердого ракетного палива, що зберігається на Павлоградському хімічному заводі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...