Депутати продовжують безрезультатно обговорювати закон про вибори

Четвер, 25 березня 2004, 18:49
У четвер ввечері українські парламентарії продовжують розглядати поправки до законопроекту пропорційній системі виборів у Верховну Раду.

До 19.30 уже розглянуті більше 540 з 925-ти поправок. Практично жодна поправка в четвер не набрала необхідних 226 голосів. Поправки в основному пропонуються декількома депутатами з "Нашої України", зокрема Юрієм Ключковським, Борисом Безпалим, Іваном Зайцем, Романом Зваричем, Миколою Томенком, Володимиром Бондаренком.

Поправки не набирають більше 147 голосів, хоча в залі знаходиться менше опозиційних депутатів. При цьому депутати більшості і комуністи не голосують.

Як відомо, депутати вдень прийняли рішення про продовження пленарного засідання в четвер доти, поки не будуть розглянуті всі поправки до законопроекту.

Олександр Мороз, що є доповідачем по цьому питанню, провів на трибуні вже більше 10 годин. При цьому він сказав, що буде стояти до кінця.

Увечері деякі депутати в залі вигуками закликали закрити засідання або оголосити перерву, але головуючий на засіданні віце-спікер Адам Мартинюк нагадав їм, що депутати обіцяли сидіти до кінця.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування