Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Стамбулі США перевірять, який Кучма демократ

Четвер, 25 березня 2004, 20:08
США можуть провести з Україною більш інтенсивний діалог щодо зближення з НАТО на саміті альянсу в Стамбулі в червні 2004 року.

Про це заявив перший заступник державного секретаря США Ричард Армітедж на прес-конференції в Києві.

Він також зазначив, що в Стамбулі можна буде обговорити, наскільки демократичний передвиборчий процес в Україні.

"Демократичні вибори – це той стандарт, який закладений в план дій Україна-НАТО", – сказав перший заступник держсекретаря США.

Він також сказав, що Україна поки не готова до вступу в НАТО: "Чи достатньо Україна досягнула для вступу в НАТО? – Ні. Це тривалий процес, щоб стандарти демократії було досягнено".

Армітедж також зазначив, що надсилання військ до Іраку не вплинуло на критику української влади з боку США за недемократичні процеси.

"Будь-які рішення України щодо Іраку вона ухвалювала суверенно, і це не пов'язано з демократичними процесами. Я не поділяю думку, що США закриватимуть очі на порушення демократії у відповідь на участь України в Іраку".

Він сказав, що питання отримання контрактів в Іраку не пов'язане з надсиланням військ до країни. "Я не думаю, що українські солдати, діти українських матерів пішли до Іраку заради контрактів. Думаю, що вони пішли, щоб внести свою частку у боротьбу з тероризмом", – зазначив Армітедж.

Говорячи про свої перемовини з українською владою, він сказав, що питання створення ЄЕП не піднімалося.

На питання стосовно прямого використання "Одеса-Броди" Армітедж сказав, що висловив українському керівництву свою точку зору. "Це гарне рішення. Нафті, щоб не йти через Босфор, непогано мати інші варіанти транспортування до Європи", – сказав він.

Стосовно переговорів щодо вступу до СОТ, Армітедж зазначив, що серед іншого воно залежить від законодавчого врегулювання боротьби з піратством на компакт-дискових носіях.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування