Армітедж: опозиція працює досить інтенсивно

П'ятниця, 26 березня 2004, 10:00
Перший заступник державного секретаря США Річард Армітедж після зустрічі з лідерами української опозиції заявив, що у нього склалося враження, "що опозиція працює досить інтенсивно".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив 25 березня на прес-конференції у Києві.

На думку Армітеджа, українська опозиція "хотіла б бути впевненою, що міжнародна спільнота уважно стежить за тим, що під час виборів президента (у жовтні 2004 року) будуть дотримані усі європейські стандарти".

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", розмова представників опозиції стосувалася політичної ситуації в Україні, стану свободи слова та демократії з огляду на наближення виборів президента України, а також ситуації з внесенням змін до Конституції України.

За словами учасників зустрічі, Річард Армітадж виявив добру поінформованість у питаннях політичної ситуації в нашій державі і відзначив, що американський уряд добре зорієнтований у розвитку подій в Україні.

Американський урядовець запевнив, що світ буде уважно стежити за перебігом президентських виборів в Україні, і зазначив, що світова спільнота зацікавлена у чесності, прозорості та демократичності цих виборів.

Лідери опозиції підкреслили, що докладуть всіх зусиль, щоб майбутні президентські вибори пройшли чесно і демократично.

Як повідомлявлося, 25 березня Армітедж зустрічався з Віктором Ющенком, Юлією Тимошенко, Петром Порошенком і Романом Зваричем. Вони запевнили першого заступника державного секретаря США, що докладуть всіх зусиль, щоб майбутні президентські вибори в Україні пройшли чесно і демократично.

Попередньо планувалося, що зустріч відбудеться в рамках опозиційної трійки – за участю Олександра Мороза, однак голова СПУ не зміг бути присутнім на зустрічі, оскільки народні депутати проголосували за продовження роботи Верховної Ради, доки не буде прийнято в другому читанні закон про вибори народних депутатів, і Олександр Мороз з парламентської трибуни доповідав щодо цього документа.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...