Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Одеса-Броди" запустять у травні

П'ятниця, 26 березня 2004, 11:06
Уряд України виконає своє рішення щодо прямої роботи нафтопроводу "Одеса-Броди" і має намір запустити його в травні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Віктор Янукович під час відвідування нафтотерміналу Південний у п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми будемо намагатися виконати своє рішення і завантажити нафтопровід наприкінці квітня. Травень – це реально нафтопровід може запрацювати", – сказав прем'єр.

За його словами, Україна має можливість одержати для цих цілей "каспійську і казахську нафту".

"Є домовленість між урядами", – уточнив Янукович. Ці переговори проводить віце-прем'єр Андрій Клюєв, відзначив він.

Як повідомлялося, Україна і Казахстан у квітні підпишуть двосторонню міжурядову угоду про співробітництво щодо постачань казахстанської нафти в Україну та її транзиту українською територією.

Проект угоди підготовлений за підсумками переговорів віце-прем'єра України Клюєва і прем'єр-міністра Казахстану Даніала Ахметова в рамках візиту українського віце-прем'єра до Астани, який проходив 16-17 березня.

Кабінет міністрів 4 лютого цього року ухвалив рішення про використання нафтопроводу "Одеса-Броди" в прямому напрямку. У рамках цього рішення уряд створив робочу групу, що буде вирішувати з власниками нафти питання спільного використання нафтопроводу.

Уряд також підтримав законопроект про передачу у концесію нафтопроводу "Одеса-Броди" і морського нафтотерміналу "Південний".

Перша черга нафтотранспортної системи "Одеса-Броди" здана до експлуатації в травні 2002 року. Її пропускна здатність – 9-14,5 млн. тонн нафти на рік. Також передбачається розширення потужності нафтопроводу до 40-45 млн. тонн на рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування