Нашоукраїнець Кармазін побився з комуністом Соломатіним. Той отримає по пиці ще й від Червоненка?

П'ятниця, 26 березня 2004, 11:23
Верховна Рада України розгляне 6 квітня в другому читанні законопроект про вибори в парламент Криму, місцеві ради, сільських, селищних і міських голів.

Таке рішення парламент ухвалив у п'ятницю За відповідну постанову проголосували 274 народних депутатів.

Відповідно до цього документа, до 14.00 у п'ятницю закінчується термін подачі пропозицій народних депутатів до законопроекту.

Представляючи проект постанови, координатор парламентської більшості Степан Гавриш повідомив, що п'ятниця – останній день подачі пропозицій. Уже подано близько 400 поправок до законопроекту. Він також зазначив, що комісія має доопрацювати проект до 29 березня.

Раніше в цей день парламент не прийняв пропозицію депутатів Романа Зварича і Віктора Пинзеника про неприйнятність проекту постанови про порядок розгляду в другому читанні законопроекту про місцеві вибори.

Депутати пропонували відхилити проект постанови як такий, що не відповідає Конституції й регламенту Верховної Ради та обмежує конституційне право суб'єкта законодавчої ініціативи.

Під час розгляду питання в парламенті відбулася сутичка між депутатами опозиції та комуністами й більшовиками.

Після того, як Адам Мартинюк поставив на голосування питання, до президії підбігло два десятки депутатів з опозиції, які вимагали припинити порушення регламенту.

Слідом підбігли депутати від більшості і КПУ. Між ними відбулася невелика сутичка. Зокрема, за спиною віце-спікера зчепилися депутати Юрій Кармазін (Наша Україна) і Юрій Соломатін (КПУ), яких колеги вимушені були виштовхати в бічні двері.

Після цього Соломатін, виступаючи з трибуни, заявив, що "нашисти виступають в ролі 5-ї колони, виконуючи план дядюшки Сема по приведенню до влади його ставленика, зі старими повноваженнями президента".

Він також заявив, що депутат Євген Червоненко ("Наша Україна") обіцяв йому уже "дати по пиці" за "нашиста", але він все одно буде говорити те, що думає.

Після цього депутати проголосували дві постанови про розгляд законопроекту про вибори в парламент Криму, місцеві ради, сільських, селищних і міських голів, і ситуація розрядилася.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування