Жир нікому не передавав оригінали записів Мельниченка

П'ятниця, 26 березня 2004, 11:55
Колишній голова тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Олександр Жир заявляє, що нікому не передавав оригінали записів Мельниченка.

Про це він заявив у розмові з кореспондентом Інституту масової інформації.

У розмові Жир, зокрема, зазначив, що він не знає, "експертизу чого збирається робити пан Васильєв".

"Усі матеріали, що були досліджені американцями, знаходяться під моїм контролем і нікому не передавалися. Сам підхід, який застосовує Геннадій Васильєв, свідчить про проведення популістської гри у цій справі", – додав Жир.

"Предмет дослідження мені невідомий, оскільки існують міжнародні вимоги вивчення записів, зроблених у цифровому форматі. Ці вимоги добре відомі Генеральній прокуратурі України, і робити експертизу без записуючого пристрою та іншого – неприпустимо. Пристрій, на якому проводився запис, також знаходиться під моїм контролем", – додав він.

Що стосується експертів, які приїхали до Києва для проведення експертизи, то і в НДІ судових експертиз, і в Генпрокуратурі кореспондентам ІМІ відмовились повідомити їх імена.

В російській спілці криміналістів при МВС РФ також відмовились давати будь-які коментарі, посилаючись на те, що самі не знають імен експертів.

Цього тижня в Україну прибули експерти для дослідження плівок майора Мельниченка – матеріальних доказів у розслідуванні справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Читайте також :

Плівки Мельниченка перевірять два росіянина і один литовець?

В Україну прибули експерти, що вивчатимуть достовірність "плівок Мельниченка"... без журналістів

Міжнародні організації ще сподіваються, що Васильєв допустить їх до експертизи плівок Мельниченка

Микола Мельниченко: ані Тимошенко, ані Ющенко, ані Мороз не мають морального права давати гарантії Кучмі

Навіщо уряд виділив 850 000 на плівки Мельниченка?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування