Говорячи про найманців з України, Саакашвілі не те мав на увазі

П'ятниця, 26 березня 2004, 13:27
Міністерство закордонних справ України одержало ноту від грузинського зовнішньополітичного відомства, у якій висловлюється глибокий жаль з приводу неточної інтерпретації висловлювань президента Грузії Михаїла Саакашвілі у ЗМІ від 24 березня ц.р. про те, що, "за даними відповідних грузинських відомств, окремі особи в Росії, Україні та Панкіській ущелині намагаються завербувати людей для участі у бойових операціях в регіоні".

Про це в п'ятницю повідомив речник МЗС Маркіян Лубківський, передає УНІАН.

Лубківський повідомив, що у надісланому посланні зазначається, що "на доручення президента та Кабінету міністрів Грузії Міністерство закордонних справ цієї країни уповноважене заявити, що у своєму виступі президент Грузії Саакашвілі покладався на наявну на той час інформацію, що стосувалася можливої спроби вербування найманців у сусідніх країнах особами, зацікавленими у нагнітанні ситуації навколо Аджарії.

Згадуючи Росію та Україну, президент Грузії мав на увазі лише географічні території і в жодному разі не можливу причетність до даних дій офіційних властей чи громадян сусідніх держав".

У ноті грузинського МЗС повідомляється, що зараз здійснюється подальше уточнення вищезазначеної інформації і що, виходячи з традицій тісного співробітництва, грузинська сторона надаватиме відповідні дані властям дружніх держав з метою недопущення подібних протиправних дій.

Грузинська сторона також запевняє, що заява президента Грузії не мала на меті завдати шкоди іміджу дружньої України, та висловлює переконаність у тому, що цей факт не матиме негативних наслідків для добросусідських відносин між двома державами.

Окрім цього, з метою надання роз'яснень з приводу висловлювань грузинського президента міністр закордонних справ цієї країни Саломе Зурабішвілі зустрілася з послом України в Грузії Миколою Списом.

Під час цієї зустрічі грузинський міністр, у свою чергу, повідомила, що заяву Саакашвілі слід розглядати у контексті звинувачень на адресу аджарських властей у спробах шукати найманців для захисту своїх інтересів за кордоном. При цьому вона підкреслила, що президент Грузії не мав на увазі якісь конкретні факти, а лише наявність таких спроб.

Як зазначила Зурабішвілі, грузинська сторона не володіє конкретними фактами стосовно українських громадян, яких планувалося завербувати для можливих дій в Аджарії.

Читайте також:

У МЗС обурені Саакашвілі, який почув неправду про найманців з України


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News