Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КВУ розчароване СПУ, але продовжить спостереження

П'ятниця, 26 березня 2004, 16:23
Комітет виборців України не збирається припиняти моніторингові програми на майбутніх президентських та парламентських виборах.

Про це йдеться у заяві, поширеній у п'ятницю Комітетом виборців України.

Як відомо, в ухвалених законах про вибори президента та про вибори народних депутатів було вилучено положення про спостерігачів від громадських організацій із закону про вибори народних депутатів.

"Чинне законодавство передбачає багато інших різноманітних способів незалежного спостереження за виборчим процесом, і всі вони будуть використані українськими громадськими організаціями з максимальною ефективністю", – йдеться у заяві.

Але в заяві також йдеться, що "на превеликий жаль, більшість народних депутатів не прислухалися до протестів українських недержавних організацій, рекомендацій міжнародних моніторингових структур, думки 90% громадян України", вилучивши це положення.

Велике розчарування у КВУ викликала позиція фракції СПУ, чия підтримка зробила можливим вилучення положення про громадських спостерігачів.

В той же час КВУ тішить принципова позиція у відстоюванні прав громадських спостерігачів з боку окремих депутатів, обраних в мажоритарних округах, зокрема, Василя Гаврилюка.

Однак, на думку КВУ, процес обговорення і голосування поправки про громадських спостерігачів став, хай невеликою, але перемогою всього українського "третього сектора".

КВУ аргументує це тим, що ще ніколи питання участі громадських організацій у спостереженні не дискутувалося так бурхливо у вітчизняному парламенті. Це підтверджує авторитет цих організацій та ефективність їхньої діяльності, зазначає КВУ.

Також в заяві йдеться, що "голосування по вилученню положення про спостерігачів від НДО стало тим "лакмусовим папірцем", який показав українському суспільству тих, хто хоче справді демократичних і чесних виборів, і тих, для кого ці словосполучення не більше як обов‘язкове "заклинання" під час зустрічей з різними закордонними делегаціями".

Читайте також:

ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИКИНУЛИ З ВИБОРІВ, А ПРОХІДНИЙ БАР'ЄР ЗНИЗИЛИ ДО 3%


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування