Щербань хоче зняти соціаліста - кандидата на мера Ромен?

П'ятниця, 26 березня 2004, 20:29
Територіальна виборча комісія з виборів міського голови міста Ромни Сумської області хоче зняти з реєстрації кандидата від опозиції на посаду міського голови, вибори якого призначено на 28 березня.

Як повідомляє прес-служба Сумського обкому Соціалістичної партії України, ідеться про "виконання політичного замовлення обласної влади".

Тервиборчком міста Ромни звернувся до суду із заявою про зняття з реєстрації кандидата на посаду міського голови, соціаліста Олексія Біловола, якого підтримують чотири опозиційні сили – "Наша Україна", КПУ, БЮТ та СПУ.

При цьому, як вказує прес-служба сумської СПУ, виборча комісія аргументує свої дії тим, що "в статті, опублікованій в газеті "Товариш" (№19 за 2004 р.), було вказано, що Біловола було знято з посади голови райдержадміністрації за політичними мотивами, і що ця інформація може вплинути на результати виборів".

Сумський обком СПУ вважає, що таке рішення є політичним замовленням обласної влади. "Справа Біловола розвивається за відомим сценарієм, який був відпрацьований на минулорічних виборах Сумського міського голови у 2003 р., коли з реєстрації було знято найрейтинговішого кандидата-соціаліста Клочка", – йдеться у повідомленні, акцентуючи при цьому, що найбільші шанси на перемогу в Ромнах зараз має саме Біловол.

У прес-релізі також підкреслюється, що справу Біловола "розглядатиме той же Зарічний суд міста Суми, який приймав рішення по Клочку у 2003 р.". А голова цього суду Бондар, за інформацією сумської СПУ, отримав звання "Заслужений юрист України". "Очевидно, за заслуги перед щербанівською командою", – додається у прес-релізі.

За повідомленням прес-служби, "кандидатом на посаду мера м. Ромни від влади є Микола Калашник, який зараз виконує обов’язки міського голови і є соратником сумського "губернатора" Володимира Щербаня", а "супроводжуючу роль на цих виборах виконує перший заступник Щербаня – Микола Соколов, який мав аналогічні функції на Сумських виборах 2003р."

Розправа над опозиційним кандидатом, зауважується у прес-релізі, відбувається одразу після запевнень Кучми першого заступника держсекретаря США, що наступні вибори президента пройдуть демократично і прозоро.

Як зазначається у повідомленні, "Біловол і політичні сили готові до адекватних дій, в тому числі й до актів протесту".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування