Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РОМНАХ ЗНЯЛИ ЄДИНОГО КАНДИДАТА ВІД ОПОЗИЦІЇ

Субота, 27 березня 2004, 14:01
З виборів мера міста Ромни Сумської області, які мають відбутися цієї неділі, знято єдиного кандидата від четвірки опозиційних сил, соціаліста Олексія Біловола.

Як повідомляє прес-центр Сумського облкомітету Соцпартії, Біловола зняли о 7-30 ранку суботи на засіданні Роменської територіальної виборчої комісії.

Напередодні о 21 годині в Ромнах під головуванням голови Зарічного в м. Суми місцевого суду Бондаря відбулося виїзне засідання суду. Розглядалася заява виборчкому про встановлення факту порушення Біловолом виборчого законодавства.

Приводом для звернення комісії до суду стала стаття "Битва за Ромни", що була надрукована у газеті "Товариш", а саме вислів авторів статті Олександра Курінського та Віталія Варбанця про те, що Біловол був звільнений з посади голови Роменської райдержадміністрації "...через свої політичні переконання".

Суд вбачає у цьому надання кандидатом свідомо неправдивої інформації про себе суб’єктам виборчого процесу, так як офіційно Біловол був звільнений "за недоліки у роботі".

Суд не взяв до уваги заяву кандидата та його адвоката про те, що у газеті надруковані не слова Біловола, а думка журналістів.

Як повідомляє обком СПУ, "під покровом ночі, близько 24 години суд виніс рішення про встановлення факту порушення виборчого законодавства Біловолом".

Після зняття Біловола у суботу зранку в Ромнах біля будинку міськвиконкому, де розташована виборча комісія, почалася стихійна акція протесту на підтримку Біловола.

СПУ також зазначає, що тепер у бюлетенях залишилися прізвища 2-х представників губернатора області Щербаня – першого заступника голови обладміністрації Соколова та давнього соратника по донецькому регіону Калашника.

"Отже, роменцям пропонують "вибори без вибору", саме так, як це було на виборах міського голови Сум у травні 2003 року", – говорять у прес-службі обкому СПУ.

На виборах мера Сум єдиного кандидата від четвірки Клочка зняли за день до голосування. Також за день до виборів влітку 2002 зняли кандидата на довиборах до Верховної Ради у 35 окрузі Дніпропетровської області Олександра Жира.

Читайте також:

Щербань хоче зняти соціаліста – кандидата на мера Ромен?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування