Ракети, зникнення яких виявив Марчук, були небойовими

Субота, 27 березня 2004, 15:16
Зниклі ракети, про які йшлося в публікації газети "День", не були придатні до бойового застосування. Про це повідомив міністр оборони України Євген Марчук, відповідаючи на запитання УНІАН.

"Фахівцями визнано, що всі вони були непридатні до бойового застосування", – сказав Марчук.

За його словами, це стосується "виключно ракет протиповітряної оборони, знятих з озброєння Збройних сил СРСР ще у 80-х роках, успадкованих незалежною Україною".

Марчук розповів, що з перших днів його роботи в Міністерстві оборони він звернув увагу на відсутність єдиної системи бухгалтерського обліку та проведення повної і об'єктивної інвентаризації військового майна.

Він зазначив, що у зв'язку з цим та на виконання доручення президента Кучми була організована робота і видано наказ міністра оборони про проведення повної інвентаризації військової техніки, озброєння та усіх матеріальних і фінансових ресурсів військового відомства.

За його словами, у ході перевірки було виявлено значну кількість правопорушень і зловживань, необлікованого майна та відсутність вартісної оцінки.

"Отримані результати від проведеної інвентаризації вражають: розбіжності становили декілька сот мільярдів гривень", – підкреслив міністр оборони.

За його словами, "вивчення реального стану справ засвідчило, що така ситуація сприяла розбазарюванню, розкраданню і марнотратству величезного ресурсу Збройних Сил, ефективне використання якого дозволило б вирішити цілу низку соціальних проблем військовослужбовців".

Марчук повідомив, що також дав доручення новому керівництву Головного контрольно-ревізійного управління Міноборони щодо проведення глибокої перевірки реального стану справ із наявністю військового майна.

За його словами, на основі інформації СБУ була організована перевірка втрат чималих коштів внаслідок утилізації різних типів ракет протиповітряної оборони, знятих з озброєння, що містили дорогоцінні та кольорові метали.

В результаті роботи Головного контрольно-ревізійного управління МО України та Служби безпеки України було виявлено невідповідність наявних ракет їх обліку.

"Матеріали перевірок з середини березня вже знаходяться в органах прокуратури, – зазначив Марчук і додав, що "розслідування триває".

Читайте також:

Кузьмук вважає, що Марчук говорить "дурь"

Марчук: Міністерство оборони загубило кількасот ракет


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування