Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СОРОС ЗУСТРІНЕТЬСЯ НЕ ТІЛЬКИ З КУЧМОЮ, АЛЕ І З ЙОГО ДОЧКОЮ

Неділя, 28 березня 2004, 19:55
Під час перебування у Києві Джорджа Сороса заплановані його зустрічі з президентом Кучмою і його дочкою, президентом фонду "АнтиСНІД" Оленою Франчук.

Це випливає з програми візиту Сороса, розміщеній на веб-сторінці, присвяченій його приїзду.

Там повідомляється, що "метою візиту є ознайомлення з результатами програмної діяльності Фонду "Відродження", здобутками у розбудові відкритого, демократичного суспільства в Україні".

Сорос приїздить до України 29 березня. Натупного дня у Криму він візьме участь у круглому столі "Толерантність і права людини: напрямки діяльності недержавних організацій і донорів".

В цей же день Сорос відвідає бібліотеку ім. Гаспринського, на реконструкцію і ремонт якої (спільно з урядом Нідерландів) Міжнародний фонд "Відродження" надав фінансову підтримку на суму $185 000.

Зустріч з Кучмою стоїть у порядку денному 31 березня. На цей же день заплановані зустрічі Сороса з прем’єром Віктором Януковичем і головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

Також 31 березня має відбутися зустріч Сороса з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, послом Швеції Айком Петерсоном, послом Великобританії Робертом Брінклі.

Мета цієї зустрічі, в якій також братиме участь голова правління Міжнародного фонду "Відродження" Григорій Немиря — "обговорити програми МФВ, що сприятимуть інтеграції України до європейської спільноти".

Також 31 березня Сорос візьме участь у форумі неурядових організацій "Права людини і чесні вибори", а також у круглому столі "Верховенство права" і у парламентській зустрічі "Громадські ради при парламентських комітетах: роль організацій громадянського суспільства в Україні".

Під час урочистого бенкету для представників громадських організацій, аналітичних центрів, дипломатів, політиків Джордж Сорос виголосить промову на тему: "Україна і ширша Європа".

1 квітня Сорос візьме участь у круглому столі, організованому Центром Разумкова, на тему: "Порядок денний незалежних аналітичних центрів у сучасному контексті". Він також зустрінеться з представниками Міжнародного центру перспективних досліджень.

Цього ж дня має відбутися зустріч Сороса з шеф-редактором газети "Дзеркало тижня" Володимиром Мостовим, членом Нацради з телебачення та радіомовлення Тетяною Лебедєвою, головою комітету з питань свободи слова й інформації Миколою Томенком, головою незалежної журналістської профспілки Сергієм Гузем, шеф-редактором "5" каналу Андрієм Шевченком.

На зустрічі планується обговорення кола питань щодо сприяння розвиткові незалежних ЗМІ.

І в останній день візиту, 2 квітня, Сорос планує зустріч з віце-прем'єром Дмитром Табачником, представниками ПРООН, Світового Банку, Глобального Фонду, ВІЛ/СНІД "Альянсу", президентом фонду "Анти-СНІД" Оленою Франчук, міністром охорони здоров'я Андрієм Підаєвим.

На цій зустрічі буде обговорено питання співробітництва щодо підтримки програм, спрямованих на боротьбу із захворюваннями на СНІД.

Упродовж візиту заплановані проведення прес-конференції для журналістів, участь у телевізійній програмі на каналі ICTV, у ток-шоу на "Громадському радіо", інтерв‘ю для українських друкованих видань.

Як відомо, в останні тижні на телеканалах, підконтрольних главі адміністрації президента Віктору Медведчуку, розгорнулася кампанія з дискредитації Сороса.

Читайте також:

Медведчук оголосив війну Соросові. Темникову


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування