Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко намагався заборонити звинувачувати себе в убивствах Гетьмана і Щербаня. Суд відмовив

Понеділок, 29 березня 2004, 12:14
Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні скарги екс-прем'єра України Павла Лазаренка на неправомірні дії Генеральної прокуратури, що обвинуватила його в організації убивств народних депутатів Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана.

У понеділок суддя райсуда Жанна Бернадська відмовила в задоволенні скарги, вказавши на те, що Лазаренко і його представники повинні подавати позовну заяву, а не скаргу.

У скарзі екс-прем'єра, озвученій його українським адвокатом (представником за дорученням) Мариною Довгополою, висувалося дві вимоги – щоб суд визнав неправомірними дії Генпрокуратури і заборонив поширення цієї інформації будь-яким способом.

"Це абсолютно незаконне рішення", – сказала Довгопола в інтерв'ю журналістам після закінчення судового засідання, відзначивши, що право визначати, що подавати в суд – скаргу чи позов – знаходиться в компетенції позивача, а не суду, якому "абсолютно все одно, подається позовна заява або скарга".

Вона також заявила, що це рішення суду буде оскаржено в Апеляційному суді Києва, не виключивши також, що Лазаренко також подасть у Печерський райсуд позов на дії Генпрокуратури.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

Павло Лазаренко: "Я звертаюся до рідних Гетьмана і Щербаня – я не мав відношення до цих вбивств!"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування