Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: на вибори підуть Ющенко, Симоненко, Мороз, Тимошенко, а також Янукович, Кінах, Тігіпко, Марчук і інші

Понеділок, 29 березня 2004, 14:01
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що опозиція висуне трьох-чотирьох кандидатів на президентські вибори, а провладні сили – ще більше, і називає реальність висування єдиного кандидата від обох сторін "найбільшою ілюзією".

Таку думку він висловив в опублікованому в понеділок інтерв'ю газеті "Бізнес", відзначивши, що зараз для багатьох політиків важливими є не стільки президентські вибори 2004 року, скільки парламентські 2006 року.

Відповідаючи на питання, наскільки реальним є висування єдиного кандидата на президентські вибори як від більшості, так і від опозиції, Литвин сказав: "Це найбільша ілюзія обох сторін". "Смію припустити, що в нас буде три, чотири кандидати від опозиції, і ще більше – від провладних сил", – сказав Литвин.

"Це, зрозуміло, досить умовний поділ, як умовна диференціація політичних сил на ті, що стоять при владі, і на ті, що знаходяться в опозиції", – додав він разом з тим, висловивши також думку, що "за винятком комуністів і соціалістів, в Україні немає опозиції в загальноприйнятому класичному змісті цього слова".

У той же час Литвин не виключив, що провладні сили, "що підштовхуються до висування єдиного кандидата, у кінцевому рахунку будуть змушені висунути таку фігуру". "Це буде особистість, яку вважатимуть нейтральною", – сказав він.

На думку спікера, серед політиків, що підуть на президентські вибори від опозиції, будуть лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко, лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз, лідер БЮТ Юлія Тимошенко, лідер комуністів Петро Симоненко.

Від провладних сил, вважає спікер, буде балотуватися нинішній прем'єр-міністр Віктор Янукович, "у якого зараз найбільші шанси на перемогу, порівняно з електоральними перспективами Ющенка".

"Не виключено також, що серед кандидатів ми побачимо і Євгенія Марчука, Анатолія Кінаха, Сергія Тігіпка", – сказав Литвин, додавши, що цей перелік можна продовжити, оскільки "дехто буде діяти, так сказати, за олімпійським принципом: головне – не перемога, а участь".

Відповідаючи на питання про те, чи розглядається кандидатура спікера на участь у президентських виборах, Литвин підкреслив, що не хоче обговорювати цю тему. "Для мене її не існує", – сказав він.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування