Литвин буде забирати в депутатів гроші за дебош. І хоче приставів

Понеділок, 29 березня 2004, 14:30
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав розпорядження про те, щоб із зарплати депутатів, що беруть участь у бійках у сесійній залі парламенту, утримувалася сума завданого збитку.

Про це Литвин повідомив в інтерв'ю газеті "Бізнес", опублікованому в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

Коментуючи ідею введення інститутів парламентських приставів, які б стежили за порядком у сесійній залі, Литвин нагадав, що ця ідея закладена в підписаній десятьма фракціями і групами політичній угоді. Рішення по цьому питанню передбачено прийняти до розгляду закону про внесення змін у Конституцію.

"Як буде далі – подивимося, але очевидно, що нинішній рівень політичної культури змушує шукати якісь попереджувальні заходи на захист українського парламенту і парламентаризму", – сказав Литвин.

"Те, що іноді відбувається в стінах Верховної Ради, аж ніяк її не прикрашає, крім того, завдає відчутних матеріальних збитків", – відзначив він, повідомивши, що останнє протистояння в парламенті обійшлося в 12 тис. грн.

"Можливо, для деяких депутатів це просто кишенькові гроші, але якщо вдуматися, така сума може бути і місячним заробітком усіх жителів середнього українського села", – сказав Литвин.

Якщо депутати вважають, що утримання з їхньої зарплати суми нанесеного збитку – незаконно, "нехай подають на мене в суд", заявив спікер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування