Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

"Наша Україна" осадила Кабмін Януковича пікетом

Понеділок, 29 березня 2004, 15:22
У понеділок під стінами будівлі Кабінету міністрів України "Наша Україна" почала перший етап всеукраїнської акції протесту під гаслом "Досить обкрадати народ".

Про це повідомляє прес-служба блоку Ющенка.

Учасники акції вимагають від уряду вивести з бюджетної тіні приховані 10 мільярдів гривень і збільшити за рахунок цих коштів зарплати вчителям, лікарям, науковцям, а також підвищити пенсії на 30 відсотків.

Народний депутат Тарас Стецьків повідомив, що перший етап цієї акції триватиме три дні. За цей час під урядовою будівлею в столиці, а також в кожному регіоні під стінами облдержадміністрацій стоятимуть намети, у яких громадян інформуватимуть про справжні результати та наслідки діяльності уряду.

Завершиться цей етап 31 березня о 10:00 "масштабним мітингом" протесту під стінами Кабінету міністрів, зазначає прес-служба блоку Ющенка.

"На цьому пікеті ми вимагатимемо від уряду значно збільшити витрати на соціальні статті бюджету. Це абсолютно реальні вимоги, якщо представники виконавчої влади наважаться віддати 10 мільярдів, прихованих від українців", – зазначив Стецьків.

Він також додав, що другим етапом цієї акції може стати щотижневе пікетування Кабінету міністрів, яке відбуватиметься під час засідання уряду. За словами парламентарія, організатори акції налаштовані дуже серйозно і готові продовжувати акцію, доки уряд не віддасть всі приховані від громадян кошти.

Зараз під стінами Кабінету міністрів уздовж вулиці Грушевського розбито пікет з 10 палаток, у яких усі охочі можуть отримати інформацію результати роботи уряду, а також запрошення на мітинг, який відбудеться в середу.

Біля палаток зібралося кількасот громадян з гаслами "Не бійтеся! Боріться за достаток за гідне життя!", "Янукович! Підло обкрадати наших матерів!", "У нас в кишені немає того економічного зростання", "Програмой сыт не будешь!".

У акції також беруть участь народні депутати Микола Поліщук, Юрій Павленко, Володимир Бондаренко, Євген Жовтяк, Володимир Філенко, Борис Беспалий, Юрій Оробець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування