СОРОС ОБВИНУВАЧУЄ МЕДВЕДЧУКА

Понеділок, 29 березня 2004, 19:18
Міжнародний фінансист і суспільний діяч Джордж Сорос здивований прийомом, що йому робить українська влада.

"Здається, що органи влади не дуже тепло зустрічають під час візиту в Україну. Мене це дуже сильно дивує, але я приїхав не до органів влади, тому можу обійтися без їхнього теплого прийому", – сказав Сорос журналістам після прильоту в Сімферополь.

В аеропорті його зустрічали тільки керівники Міжнародного фонду "Відродження".

Сорос висловив переконання, що саботаж його візиту ініціює адміністрація президента.

"Я так розумію, що це виходить від одного конкретного джерела – президентської адміністрації", – сказав Сорос.

Він сказав, що готовий проводити зустрічі в Криму прямо під відкритим небом. "Тільки дещо боюся дощу", – додав Сорос.

Він також відзначив, що хотів відвідати Лівадійський палац як турист. "Але мені здається, що така поведінка органів влади не дуже пропагує туризм, який так потрібен Криму", – додав він.

Як відомо, у понеділок адміністрація Лівадійського палацу відмовила Соросу в проведенні там заходів через навчання цивільної оборони.

У той же час Сорос сказав, що не ображається на Україну за такий прийом. За його словами, бюджет фінансування його фонду в Україні не зміниться і складатиме в наступному році 5 мільйонів доларів.

На питання про те, що за повідомленням деяких політиків, Сорос приїхав робити революцію, як і в Грузії, він сказав: "Я хочу запевнити, що не маю ніякого наміру втручатися у внутрішні справи України".

"Однак офіційна позиція фонду – виступати за проведення справедливих, чесних і відкритих виборів. Фонд приєднається до роботи, щоб забезпечити проведення таких виборів, як і на минулих виборах".

Як відомо, у ЗМІ, підконтрольних голові адміністрації президента Медведчуку, вже більше двох тижнів йде кампанія, покликана виробити у населення негативне ставлення до Сороса.

"Українська правда", Сімферополь

Читайте також:

У Криму Джорджеві Соросу оголошено бойкот

Медведчук оголосив війну Соросу. Темникову

СОРОС ЗУСТРІНЕТЬСЯ НЕ ТІЛЬКИ З КУЧМОЮ, АЛЕ І З ЙОГО ДОЧКОЮ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News