Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГРЕЦІЇ ЗААРЕШТУВАЛИ УБИВЦЮ АЛЕКА ГРЕКА?

Вівторок, 30 березня 2004, 00:00
Грецька поліція заарештувала громадянина України, звинуваченого у вибуху на стадіоні в Донецьку 1995 року, коли загинуло шестеро осіб.

За даними поліції, 55-річного В'ячеслава Сименка було затримано в Афінах за міжнародним ордером на арешт, виданим генеральною прокуратурою України три роки тому, повідомляє Українська служба Бі-Бі-Сі.

Внаслідок вибуху на стадіоні "Шахтар" було вбито президента футбольного клубу "Шахтар" Олександра Брагіна, відомого як "Алек Грек", його брата і чотирьох охоронців.

Міліція називала той напад боротьбою різних злочинних угрупувань. За даними поліції, сам Сименко був свого часу співробітником українських спецслужб, а згодом – членом організованого злочинного угрупування.

У свою чергу прес-секретар глави СБУ Марина Остапенко повідомила, що Сименко був у свій час співробітником карного розшуку управління внутрішніх справ Донецької області.

Вона також сказала, що затриманий ніколи не був співробітником українських спецслужб, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Остапенко, Сименко дійсно проходить по кримінальній справі, яку розслідує Генпрокуратура, як один з учасників убивства президента донецького футбольного клубу "Щахтар" Олександра Брагіна.

Зараз вирішується питання про його екстрадицію в Україну і проведення відповідних слідчих дій.

На цей час Сименко утримується в афінській в'язниці посиленого режиму. Невідомо, що він робив в Афінах і як довго він перебував у Греції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування