Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СОРОС КАЖЕ, ЩО ЗАПИТАЄ В КУЧМИ ПРО ТИСК МЕДВЕДЧУКА

Вівторок, 30 березня 2004, 00:00
Міжнародний фінансист і громадський діяч Джордж Сорос обурений спробами підконтрольних Медведчуку телеканалів пов'язати його приїзд із розборкою в сімферопольському барі за участю кримських татар.

Про це Сорос сказав у коментарі журналістам у Сімферополі.

"Я хотів би сказати, що, очевидно, надійшли темники до ЗМІ, щоби, так би мовити, показали мене в поганому світлі. Я хотів би скористатись нагодою і сказати, що такі ЗМІ, як "Известия" і канал "1+1", сказали про мене речі, які насправді є цілковитою брехнею", – зазначив він.

"Я хочу навести вам лише один приклад. У "Известиях" написали, що я в дружбі з Березовським. І всі, хто відслідковує події, знає, що я був дуже критично налаштований щодо Березовського", - пояснив Сорос.

"Приїхавши сюди, я з'ясував, що 23 березня стався певний інцидент [бійка в сімферопольському барі], котрий одразу ж канал "1+1" приписав моєму візиту. Я просто розлючений. Можна припускати з певною достовірністю, що сам інцидент становив частину підготовки до візиту", – сказав Сорос.

"Але так чи інакше, я думаю, що відповідальні за це, повинні бути притягнені до відповідальності, тому що небезпечно гратися з вогнем", – зауважив він.

Сорос додав, що ЗМІ, які так "по-рабськи ідуть за темниками, не можуть мати довіри з боку громадськості".

Сорос сказав, що розгублений і не може зрозуміти, чого намагався досягти той, хто організовував цю компанію [проти нього].

"Адже мій фонд працює для добра етнічних зв'язків. Треба відзначити, що міжетнічні стосунки в Криму досі були дуже хорошими, враховуючи ту передісторію, яку ми маємо", – зазначив фінансист.

Сорос сказав, що цей візит до Криму "був доволі дивним, тому що тут розгорнулася певна кампанія з боку глави президентської адміністрації для того, щоб мене дискредитувати".

"Я не думаю, що президент несе відповідальність за ті нападки [з боку Медведчука на Сороса], я його [Кучму] запитаю під час зустрічі", - додав Сорос.

"У нас давні стосунки і досить відверті та щирі для того, щоби він мені сказав правду на таке пряме питання", – зазначив він.

Сорос також сказав, що ці спроби зірвати його програму в Криму "провалилися, тому що, крім пана Медведчука, є ще певні сили, і врешті Лівадійський палац нам надали".

Водночас Сорос запевнив журналістів, що "гостинний" прийом, влаштований йому цього разу, жодним чином не позначиться на його ставленні до України і на роботі фонду в цій країні.

Він також висловив упевненість у плідності конференції щодо міжетнічних відносин, що відбулася у вівторок у Лівадійському палаці.

Як відомо, 23 березня кримські татари, намагаючись помститися за поранення свого одноплемінника, влаштували бійку у барі, де перебували скінхеди. Після серії арештів у Криму почалися акції протесту татар.

Останніми тижнями на підконтрольних Медведчуку телеканалах УТ-1, 1+1, "Інтер" йде кампанія проти Сороса.

"Українська Правда", Сімферополь

Читайте також:

Медведчук винен Соросу $ 87 677

Кримський сценарій надзвичайного стану

СОРОС НЕ ЗЛЯКАВСЯ ПІДСТУПІВ МЕДВЕДЧУКА, БО НЕ ВСЕ В ЙОГО СИЛАХ

КУЧМА ПУСТИВ СОРОСА В ЛІВАДІЙСЬКИЙ ПАЛАЦ

СОРОС ОБВИНУВАЧУЄ МЕДВЕДЧУКА

У Криму Джорджу Соросу оголошено бойкот

СОРОС ЗУСТРІНЕТЬСЯ НЕ ТІЛЬКИ З КУЧМОЮ, АЛЕ І З ЙОГО ДОЧКОЮ

Медведчук оголосив війну Соросу. Темникову

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...