КУЧМА ПУСТИВ СОРОСА ДО ЛІВАДІЙСЬКОГО ПАЛАЦУ

Вівторок, 30 березня 2004, 11:15
Круглий стіл "Толерантність і права людини: напрямки діяльності недержавних організацій і донорів" за участю Джорджа Сороса проходить у вівторок, як і планувалося, у Лівадійському палаці.

Розпорядження надати Лівадійський палац віддав у ніч на вівторок президент України Леонід Кучма, повідомив директор фінансованої фондом "Відродження" програми "Інтеграція українського суспільства кримських татар, вірменів, греків і німців, що постраждали від депортації" Олег Смірнов.

У понеділок за кілька годин до прильоту Сороса в Крим директор Лівадійського палацу повідомив, що співробітники Міністерства з надзвичайних ситуацій закрили палац до 1 квітня в зв'язку з проведеними МінНС навчаннями.

Організатори "круглого столу" змушені були шукати інше приміщення. Зокрема, передбачалося, що його надасть один з ялтинських готелів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Смірнова, у "круглому столі" беруть участь більше 100 представників різних громадських організацій, представники органів влади Криму, міжнародних організацій.

Очікується, що по закінченні "круглого столу" Сорос прибуде в Сімферополь, де в кримськотатарській бібліотеці імені Ісмаїла Гаспринського відбудеться ряд робочих зустрічей.

Перед відльотом у Київ у вівторок Сорос проведе в аеропорту брифінг для журналістів.

На минулому тижні, нагадав Смірнов, у наданні приміщення для проведення заходів фонду "Відродження" у Сімферополі відмовив Таврійський національний університет (ТНУ), що є одним з найбільших одержувачів грантів фонду в Криму.

Зокрема, за словами Смірнова, університет за кілька років одержав від фонду близько $600 тис. для проведення наукових досліджень, поповнення бібліотек, закупівлі сучасного устаткування, поїздок учених за кордон. В університеті працює близько 20 так званих "соросовських" професорів і доцентів.

Усього, починаючи з 1993 року, коли фонд "Відродження" почав працювати в Криму, він надав для різних проектів в автономії близько $5 млн., відзначив Смірнов.

У зв'язку з цим зустрічі з громадськими організаціями, що раніше планувалося провести в ТНУ, пройдуть також у Лівадійському палаці.

Як відомо, у ЗМІ, підконтрольних голові адміністрації президента Медведчуку, уже більше двох тижнів йде кампанія, покликана виробити в населення негативне ставлення до Сороса.

Читайте також:

СОРОС ОБВИНУВАЧУЄ МЕДВЕДЧУКА

У Криму Джорджу Соросу оголошено бойкот

СОРОС ЗУСТРІНЕТЬСЯ НЕ ТІЛЬКИ З КУЧМОЮ, АЛЕ Й З ЙОГО ДОЧКОЮ

Медведчук оголосив війну Соросу. Темникову


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування