Сендак відкрив сесію. А Медведчук поїхав до Австрії консультуватися, що робити після приходу Ющенка?

Вівторок, 30 березня 2004, 13:40
У Львові у вівторок розпочалася громадська акція на захист депутатів обласної ради та голови облради Михайла Сендака, яку проводить "Наша Україна".

Про це повідомила прес-служба "Нашої України".

До міста прибули мешканці з усієї області, які забажали засвідчити свою підтримку обласній раді та висловити протест з приводу незадовільної, а часом і протизаконної діяльності МВС, регіональної митниці та податкової адміністрації у Львівській області.

В той же час голова Львівської облради Михайло Сендак розпочав чергову сесію, незважаючи на те, що з 81 депутата у залі присутні лише 35, які представляють фракції "Наша Україна" та "Ділова Львівщина".

Фракція "Соціальна справедливість", що є місцевим представництвом СДПУ(о), одностайно проігнорувала сесію, її підтримала частина депутатів із "ДЛ".

Як повідомив на сесії народний депутат Петро Олійник, за його відомостями, "сам Сергій Медведчук разом із начальником Західної регіональної митниці перебувають у місті Зальцбург, де вони обговорюють ситуацію, яка склалася у Львові, та свою перспективу після перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка".

Депутат також звернув увагу на те, що голова Львівської державної адміністрації Олександр Сендега "не захищає конституційних прав громадян на території області".

Олійник виступив з оголошенням декількох депутатських запитів, а саме про "протиправні дії представників правоохоронних органів на території Львівської області".

В запитах йдеться про зупинку автобусів на під’їздах до Львова та знімання номерів, про дії патрульно-постової служби Львова, працівники якої напередодні, звинувачуючи у політичній спекуляції, затримували громадян, які розклеювали інформаційні листівки.


Як повідомила прес-служба, у Мостирському районі керівник районного ДАІ Олег Дідух "особисто зупиняв усі автобуси із пікетувальниками і забирав у водіїв права та викручував номери".

Тому, за даними прес-служби, "мешканці Мостиського району були змушені добиратися до Львова "партизанськими методами". Подібні випадки були зафіксовані також на Яворівщині та при в’їзді у Львів.

Читайте також:

Якщо Медведчук не зніме Сендака, то піде на провокації?


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...