Омельченко прибере намети "Нашої України", щоб вони не заважали благоустрою Києва

Вівторок, 30 березня 2004, 14:13
Печерський районний суд столиці визнав незаконним пікетування блоком "Наша Україна" Кабінету міністрів і прийняв рішення прибрати з-під стін Будинку уряду наметове містечко.

Про це сказав у вівторок під час зустрічі з головою Комітету у справах СНД Ради Федерації Федеральних зборів Росії Вадимом Густовим Київський міський голова Олександр Омельченко, повідомляє УНІАН.

Таке рішення суд прийняв, розглянувши сьогодні зранку заяву від Київської міськдержадміністрації, у якій столична влада просила визнати акцію "Нашої України" незаконною та такою, що порушує громадський порядок і може призвести до заворушень в Києві.

Отже, за словами Київського міського голови, згідно з рішенням суду наметове містечко, встановлене біля Кабміну, дійсно порушує громадський порядок.

Водночас Омельченко зауважив, що не може бути повністю впевнений у тому, що депутати блоку "Наша Україна" – організатори пікетування – виконають судове рішення. "Можливо, виконають, а можливо, й ні", – зауважив він.

Омельченко також додав, що Київ живе за демократичними принципами, й акції протесту, якщо вони не заборонені, проводяться у нормальному режимі. Проте є випадки, коли народні депутати України, знаючи закони, порушують їх, сказав він.

В той же час прес-служба "Нашої України" повідомила, що до учасників акції "Досить обдирати народ!", яка проходить під стінами Кабміну, підійшли двоє, які представилися Віктором Стволовим та Ігорем Самойленком з Печерської райдержадміністрації.

Вони вимагають від організаторів припинити проведення акції та згорнути поставлені там намети з надписами "Так! Ющенко!". Стволов та Самойленко аргументують свої вимоги тим, що учасники акції порушують норми КМДА про благоустрій міста.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування