Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров похвалився Кучмі, що МВФ виділив Україні 605 мільйонів доларів

Вівторок, 30 березня 2004, 14:31
Рада директорів Міжнародного валютного фонду виділила Україні "попереджувальний stand-by" на суму 605 мільйонів доларів терміном на 12 місяців.

Про це повідомив перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров у ході зустрічі з президентом Леонідом Кучмою у вівторок, повідомляє прес-служба президента.

29 березня 2004 Рада директорів Міжнародного валютного фонду одностайно затвердила нову програму "попереджувальний stand-by" для України терміном 12 місяців, зазначається в прес-релізі Мінфіну.

У рамках програми зарезервовано кредит на суму 411,6 мільйона спеціальних прав запозичень (Special Drawing Right – SDR). На день голосування Ради директорів курс SDR/USD становив 1,47053.

Ця програма спрямована на забезпечення тривалої макроекономічної стабільності та підтримку сталого економічного зростання. Центральним елементом програми є "продовження проведення виваженої фіскальної та монетарної політики, а також запровадження структурних реформ, що стоять на порядку денному".

"Оскільки позиція платіжного балансу нашої країни значно поліпшилася за період з 1999 р., зараз Україна не має наміру здійснювати запозичення в рамках даної угоди", - говориться в повідомленні Мінфіну.

"Програма "попереджувальний stand-by" дала змогу відновити співробітництво з МВФ, що позитивно вплине на міжнародний імідж України, зокрема на відносини з іншими міжнародними фінансовими організаціями, такими як Світовий Банк і Європейський банк реконструкції та розвитку", – зазначено в прес-релізі.

Як зазначив Микола Азаров на зустрічі з президентом, поновлення співробітництва із МВФ є важливою подією, яка свідчить про довіру до України з боку міжнародних фінансових організацій.

Під час зустрічі обговорювався стан підготовки до запровадження в Україні системи окремих поточних рахунків для розрахунків з податку на додану вартість.

У зв`язку з необхідністю проведення широкої роз`яснювальної роботи серед платників податку на додану вартість, було визнано за необхідне призначення нового терміну запровадження спецрахунків – 1 травня цього року.

Президент України доручив виконавчій владі, зокрема Державній податковій адміністрації України, значно активізувати роботу з підготовки запровадження спецрахунків.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування