Щоб закінчити війну з Медведчуком, Сендак просить Литвина розпустить облраду

Вівторок, 30 березня 2004, 15:03
Голова Львівської облради Михайло Сендак звернеться до голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням розглянути питання про дострокове припинення повноважень нинішнього складу облради.

Про це Сендак заявив у вівторок у ході відкритого засідання депутатських комісій облради, яке проводилося у сесійній залі після того, як не відбулося чергове пленарне засідання обласної ради.

В вівторок на сесії облради не було кворуму – з 81 депутата зареєструвалися тільки 35.

"У зв'язку з тим, що значна частина депутатів ігнорує свої депутатські функції і зриває пленарні засідання облради, я маю намір звернутися до Верховної Ради, щоб вона розглянула питання про дострокове припинення повноважень нинішньої ради і призначила час нових виборів", – заявив Сендак.

За його словами, він дасть доручення юридичному відділу облради підготувати звернення до українського парламенту.

У той же час він заявив, що регулярні зриви сесій пов'язані з намірами Сергія Медведчука "покласти мою голову президенту до 1 квітня".

"Але йому не вдалося набрати 54 голоси, необхідні для відставки голови", – відзначив Сендак.

Відповідаючи на питання журналістів, він заявив, що до кінця тижня має намір зустрітися зі спікером Литвином, оскільки знаходиться у Києві на лікуванні (наприкінці тижня в Сендака трапився серцевий напад).

"Я маю намір розповісти Литвину про ситуацію і хочу його попросити, щоб він надіслав комісію, яка могла б оцінити ситуацію в області", – повідомив голова облради.

Він також заявив, що має намір звернутися до Генпрокуратури з приводу погроз на його адресу.

За словами Сендака, кілька днів тому до його зятя підходили "люди з оточення одного з лідерів групи "Соціальна справедливість" і просили виступити проти голови Львівської облради.

"Коли він відмовився, то йому сказали, що мене все одно вб'ють", – заявив Сендак.

У той же час голова обласної ради ще раз підкреслив, що заяву про звільнення за власним бажанням не напише "за жодних обставин".

Як відзначив раніше депутат облради від фракції "Наша Україна" Роман Гайдучок, відповідно до законодавства депутати або керівництво облради мають право звертатися до Верховної Ради з поданням про дострокове припинення повноважень облради, якщо депутати не можуть зібратися на сесію.

За регламентом Львівська облрада повинна збиратися на свої чергові засідання не рідше одного разу в квартал.

Читайте також:

Сендак відкрив сесію. А Медведчук поїхав в Австрію на консультації, що робити після приходу Ющенка?

Якщо Медведчук не зніме Сендака, то піде на провокації?

Сергій Медведчук: Ми радилися з братом щодо мого переходу в Київ. Він сказав: роби як знаєш

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування