Гавриш скаржиться, що з ним воюють, бо він забрав частину влади Литвина

Вівторок, 30 березня 2004, 15:53
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш вважає, що вихід шести депутатів із групи "Демократичні ініціативи" свідчить, що проти нього як координатора ведеться відкрита боротьба.

Про це він заявив в інтерв'ю "Столичним новинам", що вийшли у вівторок.

"Мене намагаються деморалізувати, загнати в кут, змусити напередодні політичної реформи згорнути свою діяльність", – заявив Гавриш.

Причиною таких дій він назвав те, що він як співголова конституційної комісії грає "значну роль у прийнятті рішень".

"Не дивно, що деяким політикам дуже хочеться збити мене з ніг. Але я не думаю, що це правильна позиція. Мені б не хотілося сваритися з Володимиром Литвином, адже для мене робота зі спікером – дуже важлива місія", – сказав Гавриш.

Відповідаючи на питання про причини конфлікту зі спікером Литвином, Гавриш назвав серед них втрату частини впливу главою парламенту.

"Раніше голова Верховної Ради був арбітром у парламенті. І його спікерська функція полягала в тому, щоб знаходити компроміс між усіма політичними силами. З моменту появи парламентської більшості і формування опозиції голові парламенту стало складно залишатися в статусі арбітра", – відзначив координатор більшості.

"Навряд чи можна припустити, що моя діяльність як координатора більшості може надихати голову Верховної Ради, що спирається на більшість. Адже саме ці люди привели його до влади. Було б логічним, якби функції координатора більшості знаходилися саме в спікера. Але цього не сталося, і голова сьогодні намагається "координувати" весь парламент", – заявив Гавриш.

"Як координатор більшості я представляю інтереси 240 народних депутатів і повинен мати свою позицію. Або ця позиція розділяється спікером, і він як арбітр буде забезпечувати можливість розгляду цієї позиції в сесійній залі, або я постійно буду переслідуваним", – відзначив він.

Гавриш також назвав "спланованою акцією" заяву депутата Нечипорука про спроби його як координатора "підмінити собою керівництво Верховної Ради".

"Я думаю, що пана Нечипорука найняли для виконання однієї місії", – відзначив він.

Гавриш також сказав, що "люди, які свого часу виконували певні доручення Павла Івановича[Лазаренка], не мають права критично висловлюватися про інших".

Читайте також:

Мажоритарники створять свою фракцію в парламенті

Депутати більшості розкритикували Гавриша



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування