Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обвинувачуваний в убивстві Алека Грека входив у банду, що вбила Гетьмана й Щербаня

Вівторок, 30 березня 2004, 20:55
Затриманий у Греції за обвинуваченням в убивстві президента футбольного клубу "Шахтар" (Донецьк) український громадянин В'ячеслав Сименко входив до складу злочинного угруповання відомого донецького клану Кушніра-Рябіна, на рахунку якого убивство народних депутатів Вадима Гетьмана і Євгена Щербаня, а також ряд інших резонансних злочинів.

Про це повідомила у вівторок прес-секретар генпрокурора України Оксана Соколова.

Соколова відзначила, що 55-літнього Сименка з 2002 року розшукував Інтерпол на прохання Генпрокуратури України, що займалася розслідуванням злочинів, вчинених донецьким угрупованням.

"Вибух на стадіоні "Шахтар" у Донецьку був здійснений цим угрупованням, так само як убивство депутатів Євгена Щербаня й Вадима Гетьмана, та ряд інших гучних злочинів", – уточнила прес-секретар.

Соколова підкреслила, що на цей момент мова йде про необхідність екстрадиції Сименка в Україну.

55-літній Сименко затриманий в Афінах у вівторок. Він обвинувачується в причетності до організації вибуху на стадіоні в Донецьку в 1995 році, коли був убитий президент футбольного клуба "Шахтар" Олександр Брагін, його брат і 4 охоронці. Сименко був свого часу співробітником карного розшуку управління внутрішніх справ Донецької області.

Вибух на стадіоні "Шахтар" у Донецьку стався під час футбольного матчу між командами "Шахтар" (Донецьк) і "Таврія" (Сімферополь). У результаті загинув президент футбольного клубу "Шахтар", керівник фірми "Люкс" Ойкаті (Олександр) Брагін (який, за даними міліції, був кримінальним авторитетом на прізвисько Алек Грек), а також п'ятеро його охоронців на чолі з начальником служби безпеки "Люкса", колишнім керівником контррозвідки облуправління КДБ, полковником у запасі Віктором Двойних.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України назвала екс-прем'єра Павла Лазаренка замовником убивств народних депутатів Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана. 29 березня цього року Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні скарги Лазаренка на неправомірні дії Генеральної прокуратури, що обвинуватила його в організації убивств Щербаня й Гетьмана.

Депутат Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина й механік померли через отримані поранення. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию.

Народний депутат, глава біржового комітету Української міжбанківської валютної біржі, екс-глава НБУ Гетьман був убитий у ліфті свого будинку в Києві 22 квітня 1998 року.

Лазаренко очолював український уряд у 1996-1997 р. З 1999 він знаходиться під слідством у США.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У ГРЕЦІЇ ЗААРЕШТУВАЛИ УБИВЦЮ АЛЕКА ГРЕКА?

Павло Лазаренко: "Я звертаюся до рідних Гетьмана й Щербаня – я не мав відношення до цих убивств!"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування