Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МІТИНГ ЮЩЕНКА ПЕРЕДАВ ЯНУКОВИЧУ ШАПКУ-ВУШАНКУ І ВАЛІЗУ

Середа, 31 березня 2004, 00:00
У Києві під Кабінетом міністрів відбувся мітинг протесту, організований "Нашою Україною", з вимогою повернути народу "приховані народні 10 мільярдів гривень".

Віктор Ющенко, виступаючи на мітингу, зазначив: "Я думаю, що мільйони українських громадян розуміють: соромно жити в країні, де державні службовці очолюють списки найбагатших людей, де журналіста за його діяльність можуть убити".

Завершуючи мітинг, Ющенко резюмував: "Ми будемо продовжувати адекватні дії, для того, щоб сказати цій владі і цьому уряду: ми – праві, майбутнє за нами!"

Присутні на мітингу підтримували виступ лідера блоку скандуванням "Ющенко!".

Ющенко виступав з вантажівки, яка виконувала роль трибуни. Поряд з ним знаходилися Іван Заєць, Тарас Стецьків, Володимир Яворівський та Юрій Костенко.

Перед учасниками мітингу виступили Володимир Філенко та Володимир Яворівський. На мітингу також були присутні лідери всіх складових "Нашої України".

Колони учасників зайняли вулицю Грушевського, на якій заблоковано рух автотранспорту.

Мітинг завершився ухваленням резолюції з вимогою збільшити з 1 квітня мінімальну зарплату до 240 гривень, поновити співвідношення в міжпосадових окладах, що дозволить збільшити зарплати бюджетникам на 25%, а також підвищити пенсії, стипендії та забезпечити субсидії для придбання житла молодими сім'ями.

"Наполягаємо на терміновому розгляді та ухваленні підготовленого депутатами фракції "Наша Україна" законопроекту про термінові заходи щодо повернення населенню прихованих доходів держбюджету 2004 року", – говорилось в резолюції.

Резолюцію помістили в шапку-вушанку, що мала нагадувати про кримінальне минуле прем'єр-міністра, і разом із валізою з написом "Чемодан-вокзал-Росія" передали міліціонерам для вручення уряду.

За різними оцінками організаторів, в мітингу взяли участь від 13 до 25 тисяч осіб.

В той же час міліція оцінює кількість учасників мітингу в 9 тисяч осіб.

Над учасниками мітингу майоріли прапори "Нашої України", УНП, ПРП, "Солідарності", КУН і Молодіжної партії. Були поодинокі прапори УРП "Собор", "Батьківщини", "Яблука", Християнсько-демократичного союзу.

Як повідомив "Українській правді" народний депутат Євген Червоненко, мітинг не погоджувався з БЮТ і СПУ і є ініціативою тільки "Нашої України".

За його словами, колони "нашоукраїнців формувалися в трьох місцях". "З Арсенальної площі прийшли колони під проводом ПРП, групи Разом і Солідарність, з Михайлівської площі – НРУ, від пам'ятника Шевченка – колона УНП", – сказав Червоненко.

За оцінкою Костенка, у колоні УНП до Кабміну прийшли до 15 тисяч осіб-учасників мітингу з різних регіонів України. Колона розтяглася по всій вулиці Грушевського.

Перед цим колона УНП заблокувала рух по вулиці Хрещатик.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування