Рибкін хоче закінчити "роман" навколо його поїздки до Києва

Середа, 31 березня 2004, 13:53
Колишній кандидат в президенти РФ Іван Рибкін вважає, що кримінальну справу, яку було порушено після заяв про його можливе викрадення, скоро буде закрито.

"Я думаю, час закінчувати цей роман. Я вже спілкувався у Генпрокуратурі Росії, розказав, що ця поїздка в Київ була організована мною, що мені допомогли її організувати мої українські друзі, вони у себе все підтвердили, і що тут ще з'ясовувати – незрозуміло", – сказав Рибкін у середу в інтерв'ю "Інтерфаксу".

Разом з тим він зазначив, що "виникають запитання і здивування, в яких умовах відбувалася ця поїздка".

"Я маю на увазі всі ці прослуховування й інше, і було б непогано з'ясувати, хто всім цим займався", – зазначив Рибкін.

Розповідаючи про хід слідства, він також повідомив, що у вівторок до Москви приїхали слідчі з прокуратури України для того, щоб ознайомитися з матеріалом, зібраним російською стороною.

"Сьогодні-завтра вони, напевно, ще щось подивляться, а якщо виникне необхідність поспілкуватися ще зі мною, то я готовий до цього", – сказав Рибкін.

Як відомо, будучи кандидатом у президенти РФ, Рибкін несподівано зник, а потім так само несподівано з'явився у Києві на початку лютого. Пояснивши спочатку свою поїздку туди правом на особисте життя, він потім змінив свою версію і сказав, що його заманили туди обіцянкою влаштувати зустріч з Асланом Масхадовим, а потім невідомі чимось його "накачали", і він кілька днів пробув у безпам'ятстві.

Саме після цих заяв було заведено кримінальну справу за фактом можливого викрадення Рибкіна.

На початку березня Рибкін знову побував у Києві. На прес-конференції він повідомив, що приїхав подякувати своїм друзям за допомогу в організації попереднього візиту.

Читайте також:

Давид Жванія: Від мого помічника на допитах вимагали: "Ти зізнайся, що убити Рибкіна тобі доручив Ющенко"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...