Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кваснєвський призупинив приватизацію Huta Czestochowa. Кучма каже, що проблема "того не варта"?

Середа, 31 березня 2004, 13:54
Президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що приватизація польського металургійного комбінату Huta Czestochowa припинена до закінчення роботи комісії, що вивчає цю проблему.

"Ми повинні кілька днів почекати результатів роботи комісії, висновків, які вона зробить", – сказав Кваснєвський на спільній із президентом України Леонідом Кучмою прес-конференції у середу в Києві.

Він підкреслив, що за результатами роботи комісії "цей тендер буде анульований або знайдена інша форма".

За словами Кваснєвського, він завірив українську сторону, що "у цьому питанні ми будемо діяти транспарентно, прозоро й інформувати про усе Україну".

Відповідаючи на питання журналістів, польський президент підкреслив, що процедура приватизації, що існує в Польщі, не зміниться зі зміною уряду (у травні прем'єр Польщі Лешек Міллер має намір піти у відставку).

У той же час президент України Леонід Кучма подякував своєму польському колезі Олександру Кваснєвському за припинення приватизації польського підприємства "Гута Честохова" і висловив сподівання, що подібні проблеми не перешкодять відносинам двох країн.

"Ми хочемо там (у приватизації підприємства) бачити чесні, прозорі правила гри, і більше нічого. І я вдячний урядові Польщі, що якщо виникла якась кома, якась проблема, то вони зупинили (процес приватизації), щоб розібратися", – сказав Кучма.

Разом із тим Кучма особливо підкреслив, що "цій проблемі приділяли більше уваги, ніж вона варта".

"Я хотів би, щоб у майбутньому це не було перешкодою нашим відносинам, як це намагалися зробити деякі політичні сили", – сказав український президент.

Як повідомлялося, наприкінці лютого міністр держмайна Польщі Збігнєв Канєвський повідомив про те, що британсько-індійську LNM Group обрано інвестором для Huta Czestochowa S.A, незважаючи на рішення конкурсної комісії, що одностайно проголосувала за офертові корпорації "Індустріальний союз Донбасу" і рекомендувала урядові обрати інвестором українську корпорацію.

"ІСД", у свою чергу, висловив протест із цього приводу і заявив про готовність відстоювати свої права в суді.

Президент України Леонід Кучма доручив прем'єр-міністрові Віктору Януковичу розібратися в ситуації навколо приватизації меткомбінату Huta Сzеstосhоwа S.A.

Янукович направив листа польському прем'єрові Лешеку Міллеру, у якому, зокрема, називає дискримінаційним рішення про відмову корпорації "ІСД" у приватизації польського метпідприємства.

Процес приватизації Huta Czestochowa S.A Кваснєвський узяв під особистий контроль.

На минулому тижні Кваснєвський заявив, що в Польщі створена комісія, яка повинна оцінити процедуру приватизації комбінату Huta Czestochowa S.A.

Комісія повинна завершити роботу на цьому тижні. "Якщо ми побачимо, що процедура тендера була правильною, то рішення (про перемогу в тендері компанії LNM) варто підтримати. Але якщо були якісь неправильні дії, ситуація буде іншою", – сказав Кваснєвський.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Суд зупинив ліцензію "Нафтогазу" на розподіл газу на Черкащині: компанія подала апеляцію
18:23
ППО, артилерія, далекобійна зброя: Зеленський на "Рамштайні" назвав потреби України
18:16
Сили оборони Півдня: Ворог після довгої паузи вивів ракетоносії в Чорне море
18:13
Менше 2 місяців на посту: Зеленський перевів командувача сил підтримки ЗСУ на іншу посаду
18:05
2,5-метрова сітка замість краєвиду Фудзі: в Японії борються з туристами-порушниками
17:47
НБУ знизив тарифи на видачу готівки
17:16
Торік на утримання Чорнобильської зони відчуження витратили менше коштів, ніж планували
17:14
Неонатальна допомога малюкам: хто може скористатися та де надають такі послуги
17:07
"Радіо Свобода": українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Єдина Росія"
17:00
Сума вкладів українців у банках у березні зросла на 20 мільярдів – Фонд гарантування
Усі новини...