КУЧМА НЕ СКАЗАВ, ЩО НЕ БУДЕ БАЛОТУВАТИСЯ НА ТРЕТІЙ ТЕРМІН

Середа, 31 березня 2004, 14:11
Президент України Леонід Кучма вказує на нелогічність позиції представників опозиційних сил, що вважають безперспективним його балотування в президенти на третій термін, але разом з тим побоюються цього.

"Сам ставлю іноді собі питання, чому так опозиція переживає, піду я на вибори чи ні. Ви [опозиція – ІФ] усіх переконуєте, що в мене немає ніяких шансів виграти вибори", – сказав Кучма, відповідаючи на питання журналістів на спільній із президентом Польщі Олександром Кваснєвським прес-конференції у середу в Києві.

Разом із тим Кучма дав зрозуміти, що не має наміру займатися передвиборною кампанією, а буде виконувати свої президентські обов'язки.

"Дайте мені, будь ласка, доробити президентом. Я до самих виборів не збираюся нічим іншим займатися. Хочу запевнити – я на 100% буду виконувати свої обов'язки президента України", – підкреслив він.

"А далі – далі життя, як ви знаєте, розставляє свої акценти", – додав президент.

Кучма не відповів на прохання уточнити, чи буде він балотуватися на третій термін. "Стежте за пресою", – сказав він.

Президентські вибори в Україні намічені на жовтень 2004 року.

Кучма вперше був обраний президентом країни в липні 1994 року. Другий раз він переміг на президентських виборах у листопаді 1999 року. Президент України обирається на 5 років.

Відповідно до чинної Конституції України, прийнятої 28 червня 1996 року, та сама особа не може бути президентом країни більш ніж два терміни підряд. 30 грудня 2003 року Конституційний суд України оприлюднив рішення про те, що особа, що вперше обрана президентом України за чинною Конституцією в 1999 році, має право балотуватися на чергових виборах президента країни в 2004 році.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування