Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ображений на Мороза секретар обкому іде до "Нашої України"

Середа, 31 березня 2004, 15:07
Екс-кандидат на посаду голови міста Ромни, секретар Сумського обкому СПУ Олексій Біловол заявляє про свій вихід із цієї партії і вступ до блоку "Наша Україна".

Таку заяву Біловол зробив на прес-конференції в середу, повідомляє УНІАН.

"Я – один із секретарів обласного комітету СПУ, секретар Сумського обласного комітету, секретар Роменського райкому Соціалістичної партії України, заявляю про свій вихід із СПУ. І заявляю про свій перехід до блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", – сказав Біловол.

При цьому він заявив, що не погоджується з атмосферою, яка спостерігається зараз у Соціалістичній партії, а також не погоджується з методами керівництва партією. "Я прийняв це рішення, на мій погляд, зважено", – заявив Біловол.

За його словами, причиною його виходу з СПУ стала ситуація, що склалася під час виборчої кампанії Роменського міського голови, коли його як кандидата від СПУ, БЮТ, "Нашої України" і КПУ було знято з реєстрації за один день до виборів.

Біловол зазначив, що приводом для зняття його з реєстрації стала публікація в газеті Соцпартії "Товариш", де було розміщено статтю про нього.

Саме відомості з цієї журналістської статті, яку Біловол, детально не вичитавши, завізував і віддав у територіальну виборчу комісію, були визнані судом достатніми, щоб зняти його з реєстрації в кандидати.

"Чому ці слова з'явилися у газеті – я не знаю... Фактично, руками центрального органа Соціалістичної партії України їхній кандидат знімається з реєстрації", – сказав Біловол.

Він заявив, що не звинувачує журналістів газети "Товариш", але, за його словами, "ставлення керівництва СПУ до виборів у місті Ромни, коли реальний кандидат претендує на реальну владу в місті, переконало мене в тому, що не в цілому Соціалістичній партії, а, я думаю, комусь не потрібна відповідальність за конкретний регіон, комусь не потрібне нормальне проведення кампанії і логічне її завершення".

При цьому Біловол зазначив, що за весь період виборчої кампанії він не отримав "жодної копійки" для її фінансування, натомість отримав 100 екземплярів газети "Товариш", "за допомогою якої і був знятий з реєстрації".

"Дещо дивна позиція Соціалістичної партії в даному виборчому процесі переконує мене ще раз, що і попередні виборчі кампанії, які були програні СПУ, це – результат або непрофесіоналізму людей, які їх проводять, або послідовної політики тих, хто ці кампанії організовує", – заявив Біловол.

Зазначивши, що в СПУ за виборчі кампанії відповідає секретар партії Йосип Вінський, Біловол розповів: "В мене особисто в кабінеті Олександра Мороза була відверта розмова щодо методів і проведення кампанії. І я не знаю, як лідер партії до цього поставився, але я знаю одне: коли я був знятий з реєстрації – а це був важкий психологічний тиск – ні Мороз, ні секретар СПУ Вінський не подзвонили, не поцікавилися і, більше того, ніяким чином не вплинули на ситуацію, хоча б морально підтримавши мене".

Натомість Біловол заявив про свою вдячність за підтримку блоку Ющенка, народним депутатам з "Нашої України", які приїжджали в Ромни, щоб підтримати його під час виборчої кампанії, і які, за словами Біловола, "ще раз зуміли довести, що це дійсно сила, яка хоче щось змінити в Україні".

Відповідаючи на запитання, чи вже визначена його майбутня посада в "Нашій Україні", Біловол зазначив, що на сьогодні в штабі "Нашої України" в нього запланована зустріч саме з цього приводу. Він додав, що "налаштований на те, щоб принести користь. А на цей час, я переконаний, потрібна підтримка Віктору Ющенку".

За словами Біловола, "напевне, це буде робота, пов'язана з виборчим округом, у мене досвід є – я був у свій час представником Мороза як він балотувався в цьому окрузі, я думаю, що це буде ця робота – безпосередньо з людьми по організації і проведенню виборчої кампанії в 162-у роменському окрузі".

Читайте також:

На виборах у Ромнах влада порушила все, що могла

У РОМНАХ ЗНЯЛИ ЄДИНОГО КАНДИДАТА ВІД ОПОЗИЦІЇ

Щербань хоче зняти соціаліста – кандидата на мера Ромен?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...